Frame Janet En Ängel Vid Mitt Bord

Frame Janet En Ängel Vid Mitt Bord
Frame Janet En Ängel Vid Mitt Bord
Beskrivning av Frame Janet En Ängel Vid Mitt Bord

Samlingsvolym innehåller Till landet Är En ängel vid mitt bord och Sändebud från Spegelstaden. Janet Frame är en av Nya Zeelands främsta skönlitterära författare. Få samtida författare har som hon fått kämpa för sitt författarskap. En uppväxt under knappa förhållanden åtta år på mentalsjukhus på grund av en felaktig diagnos och därefter en ensam tillvaro på olika håll i Europa. Sitt märkliga liv han hon skildrat i tre självbiografiska böcker; Till landet Är En ängel vid mitt bord och Sändebud från Spegelstaden som här samlats i en volym. Janet Frame har även givit ut ett tiotal mycket särpräglade romaner flera av dem har belönats med prestigefyllda litterära utmärkelser. Filmen ”En ängel vid mitt bord” i regi av Jane Campion bygger på hennes självbiografi.

Boken är försedd med ett nyskrivet förord av Steve Sem-Sandberg.

Utgivning på svenska:

Bodde alltid i Maniototo (1990) Living in the Maniototo
Till landet Är (1992) To the I-land
En ängel vid mitt bord (1993) Angel at my table
Sändebud från Spegelstaden (1993) The Envoy from Mirror City
En ängel vid mitt bord (1995) samlingsvolym med memoartrilogi i Bonnierpocket
Ansikten i vattnet (1997) Faces in the water
Lagunen (2003) The Lagoon

Läs mer om Frame Janet En Ängel Vid Mitt Bord...


Sök bästa pris på Frame Janet En Ängel Vid Mitt Bord hos: