Fowelin Hans Vandringsturer I Sarek

Fowelin Hans Vandringsturer I Sarek
Fowelin Hans Vandringsturer I Sarek
Beskrivning av Fowelin Hans Vandringsturer I Sarek

En lättillgänglig Sarek-guide!

Sarek är ett högfjällsområde med stora kontraster. Här finns alpina delar med karga bergstoppar liksom frodiga dalgångar där växter och djur trivs. Naturen är storslagen och lockar med en atmosfär av vildmark och äventyr. Området är även ett samiskt kulturlandskap. Samernas kultur och näringsverksamhet är synliga i parken inte minst genom renskötseln. En vandring i denna vildmark ger unika naturupplevelser.

Vandringsturer i Sarek är en guidebok för alla som vill utforska Sareks nationalpark. Boken innehåller information om Sareks djurliv om vad och glaciärer och om vilken slags utrustning som behövs för en vandring i området. Ett antal vandringsturer finns detaljerat beskrivna allt från dagsturer till veckolånga äventyr.

För den som inte vill följa i någon annans fotspår innehåller boken ett kapitel om sevärda områden och platser. Tillsammans med informationen om hur man tar sig in i Sarek var det är lämpligt att gå och hur man väljer en bra tältplats blir det lätt att planera en helt egen tur.

Författaren Hans Fowelin har under många år vandrat i Sareks nationalpark och känner till dess smultronställen. Han har lång erfarenhet av fjällvandring och delar frikostigt med sig av sin kunskap.

Praktiskt fickformat lätt att ta med sig på turen!

Förlag: Vildmarksbiblioteket

Ur innehållet:

* Portar in till Sarek
* Bästa tiden för vandring i Sarek
* En vandringstur i södra Sarek
* Från Aktse till Áhkká
* Topptur till Niják
* Pårte och dess omgivningar
* En dagstur till Skierffe
* Vandra genom Rapadalen

Läs mer om Fowelin Hans Vandringsturer I Sarek...


Sök bästa pris på Fowelin Hans Vandringsturer I Sarek hos: