Foucault Michel Diskursernas Kamp

Foucault Michel Diskursernas Kamp
Foucault Michel Diskursernas Kamp
Beskrivning av Foucault Michel Diskursernas Kamp

Otroligt spännande ny urvalsvolym med några av Foucaults mest intressanta texter i lysande översättningar.

En dömande kritik får mig att somna; hellre en som liknade ett fantasifullt gnistregn. Den skulle varken vara suverän eller klädd i domarkåpa. Den skulle bära med sig blixtarna från potentiella åskväder.

Michel Foucault (19261984) räknas som en av 1900-talets viktigaste tänkare. Hela hans arbete handlade om att hitta andra spelregler: andra sätt att se och förstå världen. Vid sidan av hans stora banbrytande arbeten som Vansinnets historia Övervakning och straff och Sexualitetens historia skrev han en stor mängd viktiga essäer förord artiklar katalogtexter och upprop. De texter som samlats i Diskursernas kamp visar upp en rad olika sidor av Foucault från tidiga analyser av konstverk till sena diskussioner av hur människan förstår sig själv. Foucaults texter har här fått svensk språkdräkt av några av våra främsta översättare.
Bokens synnerligen kunniga redaktörer är Thomas Götselius och Ulf Olsson.

PRESSRÖSTER

I ’Diskursernas kamp’ får svenska läsare tillfälle att möta nya sidor av Foucault personligare med större bredd och vilket säkert uppskattas av många av hans studenter bitvis begripligare och mer rakt på sak.
Carl-Michael Edenborg Aftonbladet

Nu har Ulf Olsson och Thomas Götselius gjort ett urval av hans kortare texter och anlitat de bästa översättarna (för Foucault var ju också en stilist av Guds nåde). Resultatet är ytterst läsvärt ja drabbande Bildning och motståndskraft kan utlovas till den som vill utsätta sig för detta Foucault-urval.
John Swedenmark LO-tidningen

I ’Diskursernas kamp’ finns samlade en mängd essäer av Foucault om Kung Oidipus (en fransk hedersmedborgare om det finns någon rättvisa) Flaubert Nietzsche Magritte och en mängd andra ämnen som kan ersätta vilken kul svamp som helst. Och som varar resten av livet.
Ur Jonas Thentes blogg på dn.se/kultur

Läs mer om Foucault Michel Diskursernas Kamp...


Sök bästa pris på Foucault Michel Diskursernas Kamp hos: