Forsmark Ann- Sofi Stockholmsfotografer – En …

Forsmark Ann- Sofi Stockholmsfotografer – En …
Forsmark Ann- Sofi Stockholmsfotografer – En …
Beskrivning av Forsmark Ann- Sofi Stockholmsfotografer – En …

Stockholms stadsmuseum har en av landets större historiska fotografisamlingar. Professionella fotografer hängivna amatörer och inte minst museets egna anställda dokumentationsfotografer har i 160 år bidragit till att samlingen idag omfattar mer än 35 miljoner bilder. Berömda porträtt- och pressfotografers verk ligger hylla vid hylla med medborgarnas egna bilder av sin älskade stad. Här finns allt från 1840-talets första fotografiska stadsvyer till digitalt fångade samtidsbilder och porträtt av kända och okända stockholmare.

Stockholmsfotografer ger en ingång till och perspektiv på hur Stockholms stadsmuseum samlat stadens visuella historia. Vilken roll kan bilden ha för förståelsen av stadens omvandling och av de människor och verksamheter som funnits och finns där? Fotografierna kommer bland annat från Kasper Salin och Lennart af Petersens stadsdokumentationer Henry B. Goodwins och Jan De Meyeres porträttateljéer samt från Svenska Dagbladets och Aftonbladets pressbildsamlingar. Boken ger även en inblick i den fototekniska historien.

Ann-Sofi Forsmark är konstvetare och avdelningschef på Stockholms stadsarkiv. Mellan 2006 och 2011 var hon chef för Stockholms stadsmuseums fotografisamlingar.

Läs mer om Forsmark Ann- Sofi Stockholmsfotografer – En …...


Sök bästa pris på Forsmark Ann- Sofi Stockholmsfotografer – En … hos: