Forsell Linda Life’s A Blast

Forsell Linda Life’s A Blast
Forsell Linda Life’s A Blast
Beskrivning av Forsell Linda Life’s A Blast

101 bilder från vardagen i Israel och Palestina i den pågående konfliktens skugga. Det handlar om ett konstigt apart samhälle. Och om människor som beter sig som om det vore normalt.

Min första resa till Israel och Palestina var en ren impuls och ingenting blev som jag hade tänkt mig. Men mitt i denna förvirring började jag fotografera vardagen i konflikten och människorna som lever i den. Sida vid sida med verkliga anfall strider och dödsoffer så pågår en konflikt inuti varje person i Israel och Palestina. Vanliga människor gör ovanliga val varje dag för att överleva. Små hinder i vardagen tillsammans med dessa svåra val bygger upp hat och förstärker ett udda sinnestillstånd som genomsyrar hela regionen. Människor ser på sin omgivning med skygglappar på. Det här är ett projekt som härstammar från den del av mig som vet att också jag skulle kunna försvara övergrepp om jag blev skickligt vilseledd. Och missta dig inte även de som vilseleder är vilsna. Det finns mycket rädsla.

Linda Forsell är fotograf och journalist bosatt i New York och Stockholm. Hon har haft flera utställningar. Detta är hennes första bok. Bokens bilder från vardagsliv i konfliktens skugga i Israel och Palestina ställs också ut på Galleri Kontrast i Stockholm i februari och mars 2012.

Läs mer om Forsell Linda Life’s A Blast...


Sök bästa pris på Forsell Linda Life’s A Blast hos: