Forsberg Birgitta Svenska Miljardärer

Forsberg Birgitta Svenska Miljardärer
Forsberg Birgitta Svenska Miljardärer
Beskrivning av Forsberg Birgitta Svenska Miljardärer

Möt tio svenskar som alla byggt en egen förmögenhet om minst en miljard kronor i flera fall betydligt mer. Men färden dit har sällan varit rak. Motgångar och maktstrider har ofta varit legio. Vissa har spelat högt genom att låna stora summor och ta svindlande risker. Några har tidvis balanserat på ruinens brant. Deras liv är därför inte bara en berättelse om framgång utan också om prövningar och misslyckanden och – inte minst – om vad som kan åstadkommas genom hårt arbete envishet och lite tur.

Miljardärerna berättar själva om bakgrunden till sina framgångar. Hur tjänade de sina första miljoner? Vilka affärer blev avgörande för det stora steget mot miljarden? Vad har de för råd och tips? Deras historier ger intressanta och många gånger underhållande inblickar i en för många okänd värld av pengar och makt.
Affärsbekanta vänner och ovänner bidrar till nyanserade porträtt av en samling ovanliga män som har lite gemensamt utöver framgång och rikedom. Bokens miljardärer är:


* Erik Penser (finansman)

* Bengt Ågerup (företagsledare grundare av Q-Med AB)

* Christer Gardell (riskkapitalist Cevian Capital)

* Mats Qviberg (finansman Hagströmer & Qviberg Investment AB Öresund)

* Ayal Al Saffar (företagsledare Klockgrossisten i Norden Ur & Penn)

* Sven-Olof Johansson (finansman vd FastPartner)

* Niklas Zennström (IT-entreprenör grundare av Skype)

* Torsten Jansson (grundare av och huvudägare i New Wave Group ägare av Orrefors Kosta Boda)

* Robert Andreen (riskkapitalist grundare av Nordic Capital)

BIRGITTA FORSBERG är reporter på Affärsvärlden och har gjort sig ett namn som en av våra bästa grävande ekonomijournalister. Hon är också författare till den uppmärksammade boken Fritt fall Spelet om Swedbank som handlar om hur banken var en hårsmån från att gå omkull i finanskrisen.

Läs mer om Forsberg Birgitta Svenska Miljardärer...


Sök bästa pris på Forsberg Birgitta Svenska Miljardärer hos: