Forgione Fransesco Maffia På Export – Hur Co…

Forgione Fransesco Maffia På Export – Hur Co…
Forgione Fransesco Maffia På Export – Hur Co…
Beskrivning av Forgione Fransesco Maffia På Export – Hur Co…

De italienska maffiaorganisationerna Costa Nostra Ndrangheta och Camorra omsätter årligen över 130 miljarder euro. Det är ett hisnande belopp som motsvarar tre mindre europeiska länders samlade BNP. Var går gränsen mellan den rena ekonomin och den så kallade skurkekonomin? Över hur stor del av världen har de italienska brottssyndikaten sträckt ut sina tentakler?

Francesco Forgione är författare och tidigare president för den italienska antimaffiakommissionen. Hans bok Maffia på export är en högaktuell och fängslande kartläggning av hur maffiaorganisationerna spridit sig och fått fäste i samtliga världsdelar. Forgione anser att det finns ett inbyggt hyckleri i Italien och i övriga länder där man låtsas som om den kriminella sektorn inte skulle ha globaliserats i samma takt som resten av världen. De italienska maffiaorganisationerna är numera multinationella företag med narkotikahandel som sin främsta aktivitet. I Nordeuropa används restauranger som täckmantel för pengatvätt och vapensmuggling. Spanien är maffians mecka där Camorrans bossar funnit en fristad. I USA och Kanada samarbetar den med högt uppsatta politiker. I Sydafrika lever efterlysta maffiamedlemmar som framgångsrika affärsmän.

Francesco Forgione avslöjar i sin bok en tidigare okänd värld och erbjuder en lika intressant som skrämmande läsning. Den svenska utgåvan är uppdaterad med en aktuell lista över efterlysta maffiamedlemmar samt ett nyskrivet förord av Tomas Lappalainen författare till ett flertal böcker om Italiens maffia.

Pressröster om boken:

»Maffia på export gör det fullständigt klart att där fattigdom är en skam är rikedomen skamlös så också hos oss. Aftonbladet

»Ingående och initierat Tidningen Hela Gotland

Författaren

Francesco Forgione 49 år författare och tidigare journalist kommer från Kalabrien ndranghetans bakgård i södra Italien. Från 1996 och under två mandatperioder framåt var han ledare för kommunistpartiet Rifondazione Communistas och ingick i den regionala antimaffiakommissionen. Mellan 2006 och 2008 var han president för den parlamentariska antimaffiakommissionen. Sedan två år tillbaka undervisar han vid universitetet i Aquila om de kriminella organisationernas historia och sociologi.

Läs mer om Forgione Fransesco Maffia På Export – Hur Co…...


Sök bästa pris på Forgione Fransesco Maffia På Export – Hur Co… hos: