Flynn Gillian Mörka Platser

Flynn Gillian Mörka Platser
Flynn Gillian Mörka Platser
Beskrivning av Flynn Gillian Mörka Platser

Nu finns en av världens just nu bästa deckarförfattare på svenska: Gillian Flynn. Hon är otroligt skicklig på att skapa stämningar och skapa kusliga psykologiska porträtt. Höstens absolut bästa deckare! – Yukiko Duke SvT

Libby Day var sju år när hennes mamma och två systrar mördades i »Satansoffret i Kinnakee Kansas . Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla bondgård genom den iskalla januarivintern. Hon förlorade några fingrar och tår men överlevde och vittnade ryktbart om att hennes femtonårige bror Ben var mördaren. Tjugo år senare sitter Ben i fängelse och Libby lever på smulorna från en bankfond som en gång upprättats av välvilliga personer.

»Mordklubben är ett makabert hemligt sällskap besatt av notoriska brott. När de letar upp Libby och pumpar henne på detaljer bevis de hoppas ska kunna få Ben frigiven kläcker Libby en plan för att kunna tjäna pengar på sin tragiska historia. Mot en avgift tar hon på nytt kontakt med personerna från den där kvällen och rapporterar sina fynd till klubben. Kanske tvingas hon erkänna att hennes vittnesmål inte var så väl underbyggt trots allt …

Bit för bit träder den otänkbara sanningen fram och Libby finner sig vara tillbaka där hon började på flykt undan en mördare.


GILLIAN FLYNN
(f. 1971) föddes i Kansas City i Missouri. Hennes debut den litterära thrillern Sharp Objects kom ut 2006 och blev den första bok som någonsin tilldelades två av brittiska Crime Writers Associations prestigefyllda Dagger-priser på ett och samma år. Tre år senare hyllades Mörka vrår närmast unisont i både amerikansk och brittisk press.

Gillian Flynn är äkta vara en skarp inträngande och fängslande historieberättare med en särskild talang för det makabra.

STEPHEN KING

Läs mer om Flynn Gillian Mörka Platser...


Sök bästa pris på Flynn Gillian Mörka Platser hos: