Filhol Elisabeth Reaktorn

Filhol Elisabeth Reaktorn
Filhol Elisabeth Reaktorn
Beskrivning av Filhol Elisabeth Reaktorn

Kärnkraften i Frankrike omfattar 58 reaktorer fördelade på 19 kraftanläggningar. Sektorn sysselsätter 40 000 personer varav hälften arbetar åt EDF (Électricité de France) och resten åt underleverantörer. Arbetarna bor i husvagn eller på hotell och flyttar runt från det ena kärnkraftverket till det andra varhelst det krävs underhållsarbeten. Arbetarna rör sig i en invecklad omgivning där det råder otrygghet stress och en ständig men osynlig fara. I den här romanen görs faran förnimbar och åskådlig. Männen känner både fascination och ångest inför kraftanläggningen. Vi får följa en individ vars öde kommer att formas av ett uppdrag som ter sig som alla andra lika farligt som alla andra men som går snett.

Elisabeth Filhol beskriver perfekt en sluten och skrämmande värld där människorna lever med skuggan från Tjernobylkatastrofen hängande över sig. Reaktorn är på samma gång iskall och poetisk och säkerligen ett av de mest enastående litterära debutverken på senare år./LIVRES HEBDO

Elisabeth Filhol är fransyska född 1965. Hon är utbildad företagsekonom och har arbetat inom industrin med revision likviditetsförvaltning finansanalys och rådgivning. Hon bor i Angers. Reaktorn är hennes debut.

Läs mer om Filhol Elisabeth Reaktorn...


Sök bästa pris på Filhol Elisabeth Reaktorn hos: