Fermskog Leif Vargkvinnan

Fermskog Leif Vargkvinnan
Fermskog Leif Vargkvinnan
Beskrivning av Fermskog Leif Vargkvinnan

Berättelsen om Vargkvinnan är en skröna i gränslandet mellan fantasi och verklighet byggd på en väv av historiska fakta. När Gustav Vasa hade krossat Nils Dacke och bondeupproret startade han ett exempellöst utrotningskrig mot bondebefolkningen i Småland. Tyska legoknektar och fogdar fördrev och mördade och beslagtog böndernas gårdar långt efter det att upproret slagits ned. Berättelsen om Blända hennes två halvtama vargar stridskamrater och vänner är fiktion men alla byar och gårdsnamn finns i verklighetens Småland.
Några av de starkaste kämparna i bondehären flydde till skogs vargmänniskor som överlevde för att i sinom tid utkräva rättvisa. Vargkvinnan är en dramatisk och mycket underhållande berättelse om Blända och hennes landsmän och -kvinnor i de djupa småländska skogarna. Vi får följa henne i det som är hennes vardag som fredlös och upprorsledare till de slutliga och blodiga närkampsstriderna med tyska legoknektar på liv och död.
Leif Fermskog naturaliserad göteborgare men född smålänning debuterar med en historiskt grundad roman om Dackefejdens okända heroiska upprorsledare Blenda. Nils Dacke stupade i striden mot despoten Gustav Vasa och hans inhyrda tyska legoknektar. Efter hans död kommer vargkvinnan Blenda att leda skogsfolket i kampen mot överheten.

Läs mer om Fermskog Leif Vargkvinnan...


Sök bästa pris på Fermskog Leif Vargkvinnan hos: