Felländer Jacob I Want To Live Close To You

Felländer Jacob I Want To Live Close To You
Felländer Jacob I Want To Live Close To You
Beskrivning av Felländer Jacob I Want To Live Close To You

»Häftigt
SVT

»Det är väldigt snyggt [.] väldigt estetiskt tilltalande
TV4 Nyhetsmorgon

Fånga hela världen i ett enda negativ – det var vad fotografen och konstnären Jacob Felländer föresatte sig att göra. Han gav sig ut på en tolv dagars jorden runt-resa med 33 analoga plastkameror i bagaget för att på ett och samma negativ fånga sju stora städer med början och slut i Stockholm. Genom dubbel- och multiexponeringar låter han världen flyta samman till en enda suggestiv kalejdoskopisk bild.

Från början hette mitt projekt ’One World One Negative’ men när jag gav mig ut på resan slogs jag av hur nära vi människor vill bo varandra. Sedan något år bor ju fler människor i städer än på landet och detta är en historisk förändring. Därför heter boken nu ’I Want to Live Close to You’.

Jacob Felländers verk har ett extremt format – boken är 41 centimeter bred och 15 centimeter hög. Här visas den unika världsomspännande bilden av Stockholm/New York/Los Angeles/Hongkong/Bombay/Dubai/Paris/Stockholm gränslös i tid och rum men också ett trettiotal andra häpnadsväckande bilder från dessa storstäder.

Sagt om I want to live close to you

»Häpnadsväckande och otroligt vackra bilder
www.spoilconcept.se

»Hela världen ryms i Felländers multiexponeringar
FOTO

»Bilderna är stökiga och glöder av skaparlust. Felländers energiska sätt att fotografera dekonstruerar stadens fyra rumsliga dimensioner och de rekonstrueras på boksidans två
www.omfotoboken.com

»Livet i världens städer på en enda bild
NORRBOTTENS-KURIREN

Läs mer om Felländer Jacob I Want To Live Close To You...


Sök bästa pris på Felländer Jacob I Want To Live Close To You hos: