Ernst Tony6 Miljoner Sätt Att Jaga En Älg P…

Ernst Tony6 Miljoner Sätt Att Jaga En Älg P…
Ernst Tony6 Miljoner Sätt Att Jaga En Älg P…
Beskrivning av Ernst Tony6 Miljoner Sätt Att Jaga En Älg P…

6 miljoner sätt att jaga en älg på är en berättelse om musikindustrins långa och strapatsrika resa dess uppgång och eventuella fall. Det handlar om fildelning nerladdning och upphovsrätt. Om The Pirate Bay EU-direktiv och den nya streaming-tekniken.

Hur blev det så här? Varför bråkar vi idag om vem som äger musiken och huruvida vi ska få lov att kopiera den eller ej? Varför jiddrar pirater och antipirater med varandra som om det inte fanns en morgondag?

Över tio kapitel försöker författaren reda ut begreppen i denna föränderliga musikvärld. Var finns egentligen musiken någonstans? Svaren hittas såväl bakåt i historien som i framtiden. Vi får möta skivbolagsfolk omslagsdesigners artister politiker jurister fildelare musikkritiker skivbutiksinnehavare. Alla har de sin egen story att berätta.

I tjugoen närintervjuer – med bland annat Horace Engdahl Rasmus Fleischer Annika Norlin Magnus Eriksson Petter Emil Arvidson Karl Sigfrid Anna Hellsten – ges det dessutom en mängd olika svar på alla dessa disparata frågor.
Bokens förord är skrivet av Timbuktu.


Tony Ernst är född 1966 i Malmö. Han har varit verksam som skribent översättare och musikkritiker länge länge. Han grundade hiphop-tidskriften Gidappa! i mitten av 90-talet och har också skrivit för bland annat Sydsvenskan Expressen GP Ordfront Offside Sonic Pequod.

Läs mer om Ernst Tony6 Miljoner Sätt Att Jaga En Älg P…...


Sök bästa pris på Ernst Tony6 Miljoner Sätt Att Jaga En Älg P… hos: