Erixon Per Ge Oss Jord Ge Oss Frihet!

Erixon Per Ge Oss Jord Ge Oss Frihet!
Erixon Per Ge Oss Jord Ge Oss Frihet!
Beskrivning av Erixon Per Ge Oss Jord Ge Oss Frihet!

Du är min man. Om du bestämt dig för det varför ger du mig inte mat och kläder? En äldre man med ihoplappade glasögon och sliten skjorta sjunger för oss. Med ena handen slår han takten mot ett uppochnedvänt plåtkärl.

– Det är en allegori säger Badrul Alam som sitter bredvid mig. En liknelse. Egentligen är det en sång från en kvinna till en man men här är det regeringen som är mannen och folket det fattiga folket kvinnan.

Högvattnet kommer och vi ger oss iväg.Vi lämnar huset klättrar ned för den leriga strandkanten och upp i båten som skjuter iväg. Motorn går igång. Det sista jag ser av människorna som följt oss till stranden är deras knutna nävar mot den blå himlen.

Den här boken handlar om de jordlösas kamp i Bangladesh. Om strider jordockupationer och organisering. Om levnadsvillkor förtryck och drömmar. Och om de fattiga böndernas stolthet.

Ge oss jord – ge oss frihet! består av en mängd gripande reportage vackert illustrerade med färgfotografier som följer de jordlösas kamp i Bangladesh – ett land med många motsättningar och mycket speciella förutsättningar. Per Erixon är journalist och författare. Materialet i boken bygger på de resor han gjort i landet mellan 1998 och 2013.

I solidaritet med de jordlösa kommer 25:- per såld bok gå oavkortat till ett gräsrotsprojekt för rent vatten på ockuperad mark.

Ge oss jord – ge oss frihet! kommer släppas i mitten av september. I samband med det kommer det även ordnas en stödfest och författarsamtal på bland annat Socialistiskt forum. Håll dig uppdaterad via hemsidan och sociala medier!

Läs mer om Erixon Per Ge Oss Jord Ge Oss Frihet!...


Sök bästa pris på Erixon Per Ge Oss Jord Ge Oss Frihet! hos: