Eriksson KjellÖppen Grav

Eriksson KjellÖppen Grav
Eriksson KjellÖppen Grav
Beskrivning av Eriksson KjellÖppen Grav

De tre Gräsö-systrarna Anna Greta och Agnes har alla tjänat som hushållerskor i den stora villan hos släkten von Ohler i Uppsala. Nu är det bara Agnes som är kvar. I femtiofem år har hon hållit ut och tror sig nu känna till alla de mörka hemligheter som huset pyr av. Vad hon inte vet är att den allra mörkaste berör hennes egen familj.
När det blir känt att professor Bertram von Ohler har tilldelats Nobelpriset i medicin uppstår oro bland grannarna i det fridfulla Kåbo. Missnöjet pyr bakom de välansade häckarna ett hatbrev publiceras i lokaltidningen. Och grannens trädgårdsmästare verkar veta något avgörande. Vad är det han vill hämnas för? Gamla synder börjar bubbla upp till ytan.
När kriminalinspektör Ann Lindell dras in i fallet har hon just återvänt från Gräsö och ett uppslitande möte med Edvard hennes stora kärlek. Ingenting kommer någonsin att bli som förr.
Öppen grav är en kriminalroman om försakelse och hämnd akademisk småaktighet och illvilja om klass och kultur där det »bildade Uppsala presenteras ur ett annorlunda perspektiv. Det är den tionde och sista boken om Ann Lindell vid Uppsalapolisen.
»…rakt igenom briljant. Här finns allt man kan förvänta sig av en Kjell Eriksson-deckare. Lotta Olsson DN
»Kjell Erikssons avslutande roman om Uppsalakriminalaren Ann Lindell är fullkomligt lysande. Det är så vackert skrivet så känsligt tecknat att jag kommer på mig att önska att det hade återstått ett par hundra sidor när jag kommit till slutet. För Kjell Erikssons prosa är sådan man bara njuter. Anders Wennberg Gefle Dagblad

Läs mer om Eriksson KjellÖppen Grav...


Sök bästa pris på Eriksson KjellÖppen Grav hos: