Eriksson Christer Lägg En Slant Under Tungan…

Eriksson Christer Lägg En Slant Under Tungan…
Eriksson Christer Lägg En Slant Under Tungan…
Beskrivning av Eriksson Christer Lägg En Slant Under Tungan…

Christer Erikssons senaste roman visar än en gång att vi har att göra med ett av de stora svenska författarskapen… Erikssons språk är precist här finns aldrig ett onödigt ord aldrig om inte avsiktligt en haltande mening … Lägg en slant under tungan är en roman vars språk psykologiska djup och existentiella tematik trots det tunga ämnet avsätter vackra spår hos läsaren.
Claes Wahlin Aftonbladet

Så blir ’Lägg en slant under tungan’ också en berättelse om hur ett författarskap tar form. Men det som framför allt griper tag och ligger kvar och vibrerar i läsarens eget minne är de kringgående rörelserna i bilderna av fadern försöken att förstå honom och skriva fram denna förståelse kantad av sårig kärlek och hat.
Jesper Olsson Svenska Dagbladet

Fadern är sträng och egocentrisk. Men bakom fasaden döljer sig en djup oförlöst kärlek.
Sonen – Minnet – identifierar sig med fadern. Det är en smärtsam och dramatisk process. Ofta har Minnet förts in på avvikande smala och mörka vägar. Nu ligger fadern på sin dödsbädd och Minnet står äntligen inför möjligheten att helt bli sin egen.

Lägg en slant under tungan är en okonventionell familjekrönika med viss anknytning till Christer Erikssons tidigare böcker särskilt den kritikerrosade Handens hjärta från 2007 och Betraktelser under spelets gång.

Christer Eriksson (f. 1943) har gett ut ett tiotal romaner och belönats bl.a. med Svenska Dagbladets litteraturpris (1986) Litteraturfrämjandets Stora Romanpris (1991) och Samfundet De Nio pris 2008.

Läs mer om Eriksson Christer Lägg En Slant Under Tungan…...


Sök bästa pris på Eriksson Christer Lägg En Slant Under Tungan… hos: