Ericsson David Svart Marmor

Ericsson David Svart Marmor
Ericsson David Svart Marmor
Beskrivning av Ericsson David Svart Marmor

Så går han fram till den blonda kvinnan tar tag vid axeln på hennes klänning och klipper med viss möda en bit så att axeln blir bar. Frågande håller han upp saxen mot de andra. Då ingen reagerar vänder han sig åter mot kvinnan och klipper en bit av hennes hår. Hon gör ingenting ser bara ner medan han låter hårtussen falla och tar ett steg åt sidan.

Vad är det Jack blivit vittne till? Och på vilket sätt är konstnären Lea hans före detta flickvän indragen i det han just sett?
Lea som lever ett vilt liv med en betydligt äldre älskare och hans välbärgade vänner. Tills allt plötsligt förändras då hon får veta att männen tillhör samma slutna ordenssällskap som en person som gjort henne illa för länge sedan.
Istället för att delta i deras aktiviteter vänder hon sig nu emot dem. Hon återupptar kontakten med Jack och med hans hjälp börjar hon avslöja sällskapets hemligheter.
De är dock mörkare än hon kunnat ana. Ordern med anor från sjuttonhundratalet är också större än hon förstått och har mäktiga internationella förgreningar.
Lea och Jack dras in i ett spel där det kan kosta livet att veta för mycket och där någon till sist måste betala ett pris.

Svart marmor är en roman om makt och om okända krafter i Sverige. Det är också en kärleksberättelse där en ung kvinna försöker få upprättelse.

David Ericsson född 1958 har tidigare gett ut den uppmärksammade novellsamlingen Truck stop 1999 och romanerna Redlight 2001 och Taxfree 2004 på Ordfront förlag.
2008 fick han LO:s kulturpris.

Läs mer om Ericsson David Svart Marmor...


Sök bästa pris på Ericsson David Svart Marmor hos: