Ericson Bengt Den nya överklassen

Ericson Bengt Den nya överklassen
Ericson Bengt Den nya överklassen
Beskrivning av Ericson Bengt Den nya överklassen

Den nya överklassen erbjuder en guidad tur genom ett rikemansland där pengar och position betyder allt. Vi får veta hur dess invånare bor semestrar och roar sig på andra sätt. Vi får läsa om herrgårdarna kungajakterna privatskolorna och de slutna elitsällskapen. Plus om den svans av andra karriärister som så gärna vill hamna i samma guldsits.


BENGT ERICSON är en av Sveriges mest drivna ekonomijournalister. Hans nya bok är en djupgående och underhållande skildring av en samhällsklass vars livsstil är fjärran från vad övriga svenskar kan tillåta sig. Texten är skriven med glimten i ögat men här finns också en kritisk underton. Vad har dessa människor gjort för att förtjäna sina svindlande belöningar? Och vad innebär de för sammanhållningen i vårt land?


Det troliga är att den kommer att tillhöra standardverken för dem som vill lära sig mer om de ekonomiska krafterna i vårt samhälle.[] Den nya överklassen är en spännande sammanfattning av nuläget i Sverige såsom Ericson tolkar det och i flertalet fall belägger det.

Anette Kullenberg Expressen


Bengt Ericson skriver med vass och rapp penna. Han sitter på ett fantastiskt källmaterial efter ett helt yrkesliv som journalist i den högsta maktens korridorer.

Ulf Lundén DalaDemokraten

Läs mer om Ericson Bengt Den nya överklassen...


Sök bästa pris på Ericson Bengt Den nya överklassen hos: