Ericson Bengt Den Nya Överklassen – En Bok O…

Ericson Bengt Den Nya Överklassen – En Bok O…
Ericson Bengt Den Nya Överklassen – En Bok O…
Beskrivning av Ericson Bengt Den Nya Överklassen – En Bok O…

Det är en dag som alla andra för några medlemmar av Sveriges nya överklass
I Schweiz har Jacob Wallenberg just avslutat ett styrelsemöte i ABB. Det pågick i sju timmar och för det kan han kvittera ut ett arvode på 440 000 kronor.
På sitt gods utanför Nynäshamn sitter riskkapitalisten Björn Savén och tummar på den medalj som han har fått ta emot ur kungens hand. Den ska bäras om halsen i Serafimerordens band.
I Västindien glider Arne Mårtensson in mot hamn i sin nitton meter långa segelkryssare. 55 år gammal pensionerade han sig från Handelsbanken. På pensionskontot ligger betryggande 225 miljoner kronor.


Den nya överklassen erbjuder en guidad tur genom ett rikemansland där pengar och position betyder allt. Vi får veta hur dess invånare bor semestrar och roar sig på andra sätt. Vi får läsa om herrgårdarna kungajakterna privatskolorna och de slutna elitsällskapen. Plus om den svans av andra karriärister som så gärna vill hamna i samma guldsits.

BENGT ERICSON är en av Sveriges mest drivna ekonomijournalister. Hans nya bok är en djupgående och underhållande skildring av en samhällsklass vars livsstil är fjärran från vad övriga svenskar kan tillåta sig. Texten är skriven med glimten i ögat men här finns också en kritisk underton. Vad har dessa människor gjort för att förtjäna sina svindlande belöningar? Och vad innebär de för sammanhållningen i vårt land?

Läs mer om Ericson Bengt Den Nya Överklassen – En Bok O…...


Sök bästa pris på Ericson Bengt Den Nya Överklassen – En Bok O… hos: