En bästis, tack!

En bästis, tack!

Spännande och intressant. 5 av 5′ Kamratposten ’En bästis, tack! är en riktig bladvändare och jag läser ivrigt. Dessutom skrattar jag högt. Jag tycker verkligen om den här tjejen, Luna. Hoppas att det finns planer på en fortsättning!’ Bokhemligheter, Jeanette Palm ’Min dotter, 11 år, sträckläste boken och gillade den mycket. Hon läste och läste, kunde inte slita sig förrän boken var slut. Det är ett bra betyg för det är svårt att hitta böcker som hon läser självmant.’ Maria Lind Att vara tolv år är inte alltid lätt. Skola, kompisar, bli kär, syskon … allt finns med i den här härliga boken om tolvåriga Luna. När Luna fyller år önskar hon sig mest av allt en ny bästis, eftersom hennes kompis flyttat och hon inte längre har någon att dela sina hemlig­heter med. I skolan är det Cleo, klassens drottning, som be­stämmer över alla tjejer alla, utom den tysta och udda flickan Zorona, som alltid går för sig själv. Ena dagen blir man vald, nästa står man själv igen. Luna är trött på det jobbiga spelet. Så börjar den nya tjejen Bella i klassen. Hon kanske kan bli Lunas nya bästis? En bästis, tack! är en lättsam, välskriven relationsroman för barn i åldern 912 år. Den tar upp ämnen som vänskap och svek men skänker också hopp och en ingivelse om att allt inte alltid behöver vara som det verkar. Boken är humoristiskt skriven och ger, förutom flera skratt, en läsupplevelse som förmedlar en må-bra-känsla. Men självklart finns det en intrig med hela tiden. ’En fin bok om vänskap och att våga nytt.’ Bibliotekstjänst Det här är en bok som jag verkligen rekommenderar till alla som går i mellanstadiet. Emma Askling har precis satt ord på många av mina känslor under den tiden och jag kunde verkligen relatera till mycket. Lunas klass är väldigt lik hur min klass i mellanstadiet var och mycket av det som hände i boken kände jag igen mig mycket i. Jag skulle nog ha älskat den här boken som 12-åring! Agnes bokblogg EMMA ASKLING har tidigare gett ut Det övergivna huset och Dolda tecken.

Läs mer om En bästis, tack!

En bästis, tack!

Barn & Ungdom

Hitta En bästis, tack! även hos:
Rulla till toppen