Ellroy James L.a. Konfidentiellt

Ellroy James L.a. Konfidentiellt
Ellroy James L.a. Konfidentiellt
Beskrivning av Ellroy James L.a. Konfidentiellt

Rånet mot restaurangen Nite Owl urartar till ett blodbad. Brottet utgör kärnan i James Ellroys hypnotiska roman om 1950-talets Los Angeles.

I en vardag med polisbrutalitet korrumperade domare och en undre värld som hotar att explodera i uppror mot gangsterkungen Mickey Cohen följer vi tre polisers till synes hopplösa kamp för sanningen. Var och en arbetar i hemlighet på egna utredningar – samtliga leder till Nite Owl-fallet. De inser alla livsfaran det innebär att veta för mycket om fallet men då är det för sent att dra sig ur. De tvingas fortsätta att jaga orsakerna till morden för att få en chans att själva överleva.

JAMES ELLROY föddes 1948. När han var tio år gammal blev hans mamma brutalt mördad ett mord som aldrig uppklarats och som haft en avgörande betydelse för Ellroys liv och författarskap. Han debuterade med Browns rekviem [1981] och har sedan dess skrivit en lång rad historiska romaner som revolutionerat kriminalromangenren. Några av hans böcker har blivit storfilmer i Hollywood. Inte minst L.A. konfidentiellt som utkom i original 1990 och blev en New York Times Bestseller.

»En av de största amerikanska författarna i vår tid.
LOS ANGELES TIMES BOOK REVIEW

»Ingen i vår generation kan matcha bredden och djupet i James Ellroys variant av Noir.
DETROIT NEWS

»Du riskerar att bli skuren i bitar bara av att vända blad.
VILLAGE VOICE

Läs mer om Ellroy James L.a. Konfidentiellt...


Sök bästa pris på Ellroy James L.a. Konfidentiellt hos: