Ekberg Gunnar De Ska Ju Ändå Dö – Tio År I E…

Ekberg Gunnar De Ska Ju Ändå Dö – Tio År I E…
Ekberg Gunnar De Ska Ju Ändå Dö – Tio År I E…
Beskrivning av Ekberg Gunnar De Ska Ju Ändå Dö – Tio År I E…

Malmö i början av 1960-talet: Gunnar Ekberg är en ung sportdykarfantast som tillsammans med en kamrat av ren nyfikenhet dyker vid ett sovjetiskt fartyg dagarna efter att det sjunkit i Öresund. Äventyret blir allvar när den svenska underrättelsetjänsten intresserar sig för fyndet och värvar Gunnar som agent.
En av hans främsta uppgifter blir att infiltrera och rapportera om svenska vänster- och solidaritetsgrupper och deras kontakter med främmande makter och motståndsrörelser. Så småningom dras han in i allt farligare uppdrag på internationell nivå framförallt i Mellanöstern där han får arbeta med livet som insats. Gunnars arbete får en dramatisk avslutning när han avslöjas i samband med IB-affären 1973 och måste gå under jorden.
För första gången någonsin berättar här en agent som arbetat för den svenska underrättelsetjänsten om sitt arbete på fältet från det mer vardagliga informationsinhämtandet till livsfarliga operationer mot terrorister. Här finns allt som ingår i klassiska spionskildringar telefonavlyssning kodade meddelanden hemliga möten och inbrott men också brevbomber rån flygplanskapningar kidnappningar och kontakter med terroristorganisationers innersta kretsar och besök i deras träningsläger. Detta är en unik och spännande berättelse och samtidigt ett stycke viktig nutidshistoria som skildrar mindre kända sidor hos tidens vänsterrörelser.

GUNNAR EKBERG levde under en period med skyddad identitet men bor numera öppet i Malmö och arbetar inom reklambranschen. Tillsammans med flera personer som varit verksamma inom svensk underrättelsetjänst och svenska forskare är han idag medlem i organisationen Sveriges Öga och Öra som ska främja forskning och studier i underrättelse- och säkerhetstjänsternas historia.

Läs mer om Ekberg Gunnar De Ska Ju Ändå Dö – Tio År I E…...


Sök bästa pris på Ekberg Gunnar De Ska Ju Ändå Dö – Tio År I E… hos: