Ek Magnus Oaxen Julbord – Klassisk Julmat

Ek Magnus Oaxen Julbord – Klassisk Julmat
Ek Magnus Oaxen Julbord – Klassisk Julmat
Beskrivning av Ek Magnus Oaxen Julbord – Klassisk Julmat

Utsedd till Sveriges bästa kokbok 2008 av Gourmand World Cookbook Awards.

Oaxens skärgårdskrog som drivs av Agneta Green och Magnus Ek är Sveriges mest prisade restaurang. Nu presenterar de sitt smakrika julbord i bokform.

Oaxens julbord bygger på det traditionella svenska julbordet med klassisk och rejäl mat. Recepten utgår ifrån ett ekologiskt perspektiv och utnyttjar säsongens och den närliggande naturens råvaror. Magnus Ek har utifrån denna gedigna grund utvunnit de ultimata smakkombinationerna ur maten med sina kunskaper om matens kemi.

Recepten inkluderar åtta sorters inlagd sill gravad inkokt och rökt lax köttbullar prinskorv senapsgriljerad skinka dopp i grytan och inte minst alla de godsaker man ser fram emot att äta när julmiddagen är över. Utöver de rätter vi alla kommit att associera med julen finns också Oaxens egenkomponerade julspecialiteter som ingefärskryddad fläsksida kalvaladåb med dill havtornsinlagd gurka och andra rätter som restaurangens besökare kommit att förvänta sig på julbordet.

Oaxens julbord illustreras av Anders Thessings stämningsfyllda fotografier.

Magnus Ek är en av Sveriges mest inflytelserika kockar. Hans matlagning kännetecknas av ett ständigt sökande efter friska inslag från naturen. Under hans tid i kocklandslaget har denna strävan bland annat resulterat i VM- och OS-guldmedaljer.

Läs mer om Ek Magnus Oaxen Julbord – Klassisk Julmat...


Sök bästa pris på Ek Magnus Oaxen Julbord – Klassisk Julmat hos: