Eggimann Jonsson Ingrid Yllebroderier

Eggimann Jonsson Ingrid Yllebroderier
Eggimann Jonsson Ingrid Yllebroderier
Beskrivning av Eggimann Jonsson Ingrid Yllebroderier

Intresset för broderi på ylletyg med garn av ull silke eller linne ökar igen – inte minst hos unga. Här presenteras tekniken utförligt och inspirerande. I vackra och instruktiva bilder beskrivningar arbetsritningar och idéblad visas ett 40-tal broderier.

Inspiration och motiv har hämtats från gamla kulturskatter i Skåne Jämtland Härjedalen Ångermanland Hälsingland och Dalarna. Mest handlar det om blommor men en mängd andra motiv finns inflätade i blomsterprakten t ex träd djur änglar och människor.

Här finns exempel på hur man broderar på dukar kuddar och väggprydnader och hur man – för att uppnå effekt och originalitet – kan brodera på olika klädesplagg mössor och muddar. Material garner och olika stygn beskrivs liksom hur man gör tofsar och snoddar tar tillvara restmaterial m m.

Boken riktar sig till alla som tycker om att brodera textillärare kulturhistoriskt intresserade hemslöjdsaffärer tyg- och sybehörsaffärer

Ingrid Eggimann-Jonsson är textilkonstnär utbildad vid Konstfack och har haft utställningar både i Sverige och utomlands. Hon leder även kurser och studiecirklar i broderi och vävning. Tidigare har hon givit ut Svenska broderier.

Läs mer om Eggimann Jonsson Ingrid Yllebroderier...


Sök bästa pris på Eggimann Jonsson Ingrid Yllebroderier hos: