

Bergenströms ba¨sta : billigt och hur gott som helst.
Billigt och hur gott som helst handlar om hur man kan laga ekonomiskt (och samtidigt miljövänligt) när matkassan är skral utan att kompromissa på de goda smakerna. Här…
Läs mer...


Bra kött : från nos till svans
I Bra kött får du 300 fantastiska recept från två av Sveriges bästa kockar: Gert Klötzke och Niclas Wahlström. Här använder man hela djuret ”från nos till svans”…
Läs mer...


Mozjno! Elevljud-cd
Steg 1-2 Mozjno! är ett läromedel i ryska för nybörjare. Mozjno! är speciellt inriktad på talad ryska, och uppfyller Skolverkets samtliga mål. Böckerna har ett helt nytt pedagogiskt…
Läs mer...


På tapeten Facit
Den populära På tapeten innehåller aktuella och brännande ämnen som rör alla. I andra upplagan tillkom två nya teman. Boken är avsedd för dem som har kommit en…
Läs mer...


Maresi
Den tredje boken i Maria Turtschaninoffs fantasyvärld utspelar sig flera generationer efter Arra och Anaché. På en liten ö ligger Röda klostret, en tillflyktsort för förföljda och utsatta…
Läs mer...


MAKRO Kemi 7-9
MAKRO-serien omfattar stadieböcker i biologi, kemi och fysik och är en omarbetning av de äldre, populära NO-böckerna från Gleerups. De nya kursplanerna för Lgr11 har varit styrande vid revideringen. Med pedagogiska…
Läs mer...


Uggleboken Bokstavsboken
Uggleboken är en succé sen många år och ett självklart inslag i klassrummet. Nu finns också en bokstavsbok med samma styrkor som de andra uggleböckerna: tydliga och lättarbetade…
Läs mer...


Fonetik light
I den här boken ges en kort och enkel presentation av allmän och svensk ljudlära: talapparatens byggnad och funktion morfemen, fonemen och den alfabetiska skriften vokalerna, konsonanterna och…
Läs mer...


Moln
Vädret intresserar oss svenskar i allmänhet och båtmänniskor i synnerhet. Våra tv-meteorologer blir kändisar och det utkommer ständigt nya populärvetenskapliga böcker i meteorologi. Moln är ett nytt sätt…
Läs mer...


Reparationskurs Ord Kop pärm + Lhl
Reparationskurs är en serie kopieringspärmar i svenska med extra träning för elever som riskerar att inte nå eller inte har nått målen för årskurs 9. Serien består av…
Läs mer...


Koll på NO 5 Grundbok
Koll på NO är en läromedelsserie som väcker elevernas nyfikenhet att förstå mer om sig själva och sin omgivning. Den är helt anpassad till Lgr11 och har en…
Läs mer...


Mat Vin Öl Sprit
Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt…
Läs mer...


Adesso sì 1 Kursbok
Adesso sì 1 och 2 är ett stadigt nybörjarläromedel med intressanta dialoger, berättande texter och realia, tydlig struktur och grammatik, och mycket hörförståelse. Läs mer Utmärkande drag -…
Läs mer...


Sju steg till ett friskare jag : utan gluten, mjölk och socker
Maten du äter kan förändra ditt liv och välbefinnande. En kost utan gluten, mjölk och socker är en väg. Det kan låta svårt, men här får du verktygen…
Läs mer...


Gin: en guide till smakerna och hantverket – 300 sorter från hela världen
Det här är den första boken på svenska om gin som tar en närmare titt på den spännande och starka gintrenden som sveper fram över världen. Drycken sätts…
Läs mer...


Nya kickstarter med Ulrika : Individanpassade dieter
Det är aldrig för sent att förändra sin livsstil. Det enda du behöver är en stor dos motivation, lite inspiration och ny kunskap. Och allra helst en kickstart…
Läs mer...


Medicin 1
Medicin 1 ger eleverna möjlighet att utveckla grundläggande kunskaper inom ämnet medicin. Boken innehåller kunskapsområden som anatomi, fysiologi, sjukdomslära, mikrobiologi och farmakologi. Här beskrivs kroppens uppbyggnad och funktion…
Läs mer...


Sweet!
Nu i lågprisutgåva! Det är lätt att förstå varför han blev Årets konditor häromåret, Roy Fares. Han kan sina sötsaker. Med fantasi och finess trollar han fram vidunderligt…
Läs mer...


Re1
Re1 Religionens mångfald är den första boken i serien Re för gymnasiet (GLP2016). Re1 Religionens mångfald behandlar religiösa och icke religiösa livsåskådningars natur och mångfald. Studerandena lär sig…
Läs mer...


Mina smaker från Kapstaden
Sydafrikanerna kallar sitt land för 'The Rainbow Nation', vilket beskriver såväl maten, det sydafrikanska folket och den mäktiga naturen. Mina smaker från Kapstaden innehåller recept på allt från…
Läs mer...


100 härliga hälsodrycker : Juicer, smoothies, soppor, teer och coolers
Känner du dig trött och hängig? Behöver du något uppiggande? Här hittar du nyttiga och goda recept för bättre hälsa och ny energi i en vackert illustrerad bok.…
Läs mer...


¡Taco loco! : mexikansk gatumat från grunden
¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående…
Läs mer...


Kaffe
ALLT DU BEHÖVER VETA OM KAFFE OCH LITE TILLVi svenskar är näst bäst i världen på att konsumera kaffe. Runtom i riket spirar kaféer och baristatävlingar. Kaffe är…
Läs mer...


Maskiner, verktyg och utrustning
Bygg 360 är ett nytt undervisningskoncept för Bygg- och anläggningsprogrammet, som utvecklats i samråd med BI, Sveriges Byggindustrier. Konceptet tar ett helhetsgrepp på undervisningen och omfattar faktaböcker och…
Läs mer...


Mitt språk är ryska 2 del 1 – Ryska som modersmål
Mitt ryska språk är avsedd för rysktalande elever i årskurs F–6 som läser ryska som modersmål. Boken passar också elever som läser ryska på annat vis med lärarledd…
Läs mer...


Ost
ALLT DU BEHÖVER VETA OM OST OCH LITE TILLVi svenskar älskar ost. Men vad ska man välja när valen i ostdisken är många och den gamla vanliga osten…
Läs mer...


Elkraft
Denna lärobok ger inblick och grundläggande kännedom om moderna elanläggningars utförande, dimensionering och dokumentation, samt om de komponenter som ingår i dessa. Innehållet är koncentrerat på komponenter och…
Läs mer...


Kannas
Hanneriina Moisseisen (s.1978) sarjakuvateos Kannas kuvaa poikkeuksellista ajanjaksoa poikkeuksellisista näkökulmista. Karjalan kannakselle vuoden 1944 kesään sijoittuva teos pohjautuu osittain arkistolähteisiin ja siinä sota-ajan arkistovalokuvat nivoutuvat osaksi sarjakuvan kuvakerrontaa.Teoksen…
Läs mer...


Toms tips
Planera veckans mat med stjärnkocken Tom Sjöstedt! Sju veckors menyer med stjärnkocken som vunnit tävlingen Årets kock och som tagit kocklandslaget till ett brons i OS. Fyra snabba,…
Läs mer...


Aktivitetskort i förskolan Naturvetenskap
De 50 aktivitetskorten innehåller naturvetenskapliga experiment som är tydlig kopplade till förskolans läroplan. Korten kan användas som en del i den planerade verksamheten men även för spontana aktiviteter.…
Efterrätter
Efterrätter
Beskrivning av Efterrätter’Månadens kokbok! Olle T. Cellton är kökschefen som älskar efterrätter, i arbetet med den här boken har han verkligen grottat ner sig i dessertköket.’ Sköna hem Pristagare i årets bästa måltidslitteratur – motivering: ’… den enda boken du behöver om sötsaker’ Måltidsakademien ’Under drygt ett år har Olle testat och experimenterat med fler tartedegar, mousser, krämer och kakor än han trodde existerade. Resultatet är en bok med fokus på efterrätter som inte bara ser bra ut utan framför allt smakar riktigt gott.’ Västerbottenskuriren Efterrätter på restaurang tenderar ofta att vara överarbetade med garnityr och pynt, eller så bjuder de på smakkombinationer som både låter och smakar häftigt – men inte nödvändigtvis särskilt gott. Istället kan en kula god hemgjord glass räcka, en bit paj, lite chokladmousse eller bara några skivor apelsin med honung och pistaschnötter om det är ont om tid. Att Olle T Cellton skiljer sig från många andra kockar är inte bara tydligt i det salta köket, han har en kunskap och en stil även när det gäller sött som är unik i Sverige. Olles fokus ligger inte på länders gränser utan på att det ska smaka riktigt gott. Det finns så mycket gott överallt och begränsar du dig finns det ju en risk att du missar något helt fantastiskt! I ’Efterätter’ har Olle samlat sina bästa söta recept. Här finns allt från enkel engelsk citronposset och olivoljekaka med smak av apelsin, till mer tidskrävande efterrätter som den franska klassikern marjolaine. Flera av recepten gör Olle dagligen både hemma och på restaurang Babette. Olle T Cellton är uppvuxen i Malmö och har jobbat på krogar i uppväxtstaden, Edinburgh, London, Köpenhamn och San Francisco. Numera är han kökschef på Babette i Stockholm som han driver med några vänner. Olle har tidigare skrivit ’Salt, socker & vinäger’ (2014) och ’Enkel god mat’ (2016).
Läs mer om Efterrätter...
Sök bästa pris på Efterrätter hos:
Kategori: oklassificerat, Övrigt
Varumärke: Natur och Kultur