Edwardson Åke Svalorna Flyger Så Högt Att In…

Edwardson Åke Svalorna Flyger Så Högt Att In…
Edwardson Åke Svalorna Flyger Så Högt Att In…
Beskrivning av Edwardson Åke Svalorna Flyger Så Högt Att In…

Träffsäkert skildrar Åke Edwardson denna skärseld av ickeliv detta limboliknande tillstånd mellan två onämnbara punkter i detta hemsökta pars allt ödsligare liv. Språket äger en känslig precision en tonsäkerhet som blir till ett med deras liv som växer samman med den avbefolkade bygden. Det är gripande. Det är mänskligt. Det är en bok som andas tungt och långsamt som livet självt. Jag är djupt imponerad. Återigen visar Åke Edwardson att han är en av våra verkligt viktiga författare.
Ystads Allehanda

Edwardson har skrivit en gripande och tragisk roman. Märkligt nog blir den aldrig tung att läsa. Det finns ett rytmiskt flyt i språket. Då och då sprängs en rolig historia in i den allvarliga berättelsen. […] Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem är kanske inte lika kommersiellt gångbar men jag hoppas att många läsare hittar fram till denna mänskliga och hjärtslitande roman. Här når fasan andra och djupare dimensioner.
Göteborgs-Posten

Hon hörde en mygga någonstans i rummet men den kunde finnas i hennes huvud. Två dagar efter olyckan hade hon hört ett brusande ljud och det hade funnits kvar sedan dess. Läkaren hade förklarat att tinnitus kunde utlösas efter en stark sinnesrörelse. Hon hade ätit Efexor och Mirtazapin i fem månader nu men bruset hade inte försvunnit. Stormen fanns kvar i henne. Det var en påminnelse. När pojken i sängen öppnade sina ögon skulle stormen lösas upp.

Ann och Johan Nedergård sitter vid sin snart elvaårige sons sjuksäng. Andreas har legat i koma i flera månader sedan han fått ett träd över sig efter den stora stormen.

Med stor medkänsla och på ett starkt och mångbottnat språk skildras hur Johan och Ann lever i chock och desperation men också med ett hopp. Hur ska de kunna fortsätta med sina liv? Kommer det att vara något mer än en semester från döden? Och den största frågan kommer Andreas att återvända till dem? Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem är en roman om kärlekens villkor under den största påfrestning två personer kan utsättas för.

Åke Edwardson är en av våra främsta författare. Han har varit nominerad till Augustpriset och belönats med en rad utmärkelser. Han har vunnit en miljonpublik både i Sverige och utomlands med sina böcker. Nu återvänder han till det litterära landskap där han rörde sig i Genomresa och Jukebox denna gång i nutid.

Läs mer om Edwardson Åke Svalorna Flyger Så Högt Att In…...


Sök bästa pris på Edwardson Åke Svalorna Flyger Så Högt Att In… hos: