Edson Russell En Afton På Grisarnas Teater

Edson Russell En Afton På Grisarnas Teater
Edson Russell En Afton På Grisarnas Teater
Beskrivning av Edson Russell En Afton På Grisarnas Teater

Herr och fru Anka Middag knackar på dörren och ber att få bli tillagade. Fru Anka visar sig dock vara en äldre dam.
Musslor skriver dagbok om sin ensamhet.
En toalettstol spolar av ren sorg när den inte blir älskad av dem som sitter i vardagsrummet.
Mannen som sitter på taknocken ropar hoppla så att huset reser sig på sina grundstenar och varenda tegelsten far i backen.
Den samtida poesin kan uppvisa många sidor men frågan är om någon skriver så annorlunda som Russell Edson. Hans fantasi går helt enkelt över alla tänkbara gränser. Om spädbarn – eller hönor – kunde skriva har Robert Bly sagt (som beröm alltså) skulle de antagligen skriva som Russell Edson.
Russell Edson har sedan början av sextiotalet publicerat märkliga sagor filosofiskt tankeväckande vrångbilder av den så kallade tillvaron och halsbrytande förvrängningar av det vi trodde vara verkligheten. Hans prosadikter ger ofta upphov till en tankeväckande tystnad i läsaren som om den värld vi har så klara åsikter om kanske i själva verket är en annan…
De etthundrafemtio prosadikterna i denna bok är hämtade från Russell Edsons hela produktion från 1961 till 2005. Urvalet har gjorts av Stewe Claeson i samråd med Edson själv.
Jag vet inte vem man skall kalla Amerikas främsta diktare idag men bland de bästa vågar jag påstå att Russell Edson är den originellaste mest förvånande egendomligaste och mest oefterhärmeliga. DONALD HALL

Läs mer om Edson Russell En Afton På Grisarnas Teater...


Sök bästa pris på Edson Russell En Afton På Grisarnas Teater hos: