Edman Stefan Havsblänk – De Tio Öckeröarna I…

Edman Stefan Havsblänk – De Tio Öckeröarna I…
Edman Stefan Havsblänk – De Tio Öckeröarna I…
Beskrivning av Edman Stefan Havsblänk – De Tio Öckeröarna I…

NORR OM VINGA FYR och alldeles inpå knutarna till Göteborg ligger de tio Öckeröarna. En tångdoftande mosaik av hav och land makalös natur och särpräglad kultur.

Här ute bor en tiondel av alla Sveriges yrkesfiskare. Och här arbetar konstnärer och musiker inspirerade av det magiska ljuset och de salta stränderna. Tack vare ett rikt mått av idealitet och entreprenörsanda frodas både idrotten fromheten och de åttahundrafemtio små och stora företagen.

Stefan Edman och Tore Hagman tar dig med till denna skärgård sydligast i Bohuslän. Vi far på kräftfiske en tidig morgon möter den världsberömde frimärksgravören Martin Mörck och lyssnar till Rita Karolén de Kosters dråpliga historier på gammalt ö-mål.

Boken är en naturskildring med människan i fokus. Vi gör även strandhugg med reportage om bagebröd och påskefyrar gåbba i hamna och djärva bergsklättrare makrillturism och mycket annat. Här skildras brännvinskriget på 1800-talet och den legendomsusade smugglarkungen Bremer. Men Havsblänk spanar också mot morgondagen!

Stefan Edman är biolog miljödebattör och författare med ett 40-tal uppmärksammade böcker om natur miljö och människor.

Tore Hagman är en välrenommerad naturfotograf som genom åren bidragit med ett stort antal bilder i bland annat böcker och tidskrifter.

Edman och Hagman har gjort ett flertal böcker tillsammans t ex Solvarv Västkust och Västerut.

Läs mer om Edman Stefan Havsblänk – De Tio Öckeröarna I…...


Sök bästa pris på Edman Stefan Havsblänk – De Tio Öckeröarna I… hos: