Dostojevskij Fjodor Vinteranteckningar Om So…

Dostojevskij Fjodor Vinteranteckningar Om So…
Dostojevskij Fjodor Vinteranteckningar Om So…
Beskrivning av Dostojevskij Fjodor Vinteranteckningar Om So…

I juni 1862 lämnar den 40-årige Dostojevskij Sankt Petersburg för sin första resa till Västeuropa. Han vill infria en barndomsdröm men också söka ursprunget till de rationalistiska idéer som han anser har fördärvat Ryssland. I städer som Berlin Köln Paris och London iakttar och beskriver Dostojevskij vad han betraktar som det högsta och det lägsta hos Västerlandet. Vinteranteckningar om sommarintryck är ett försök att avlocka det dess grymma och storslagna berättelse. Samtidigt utgör reportaget som här publiceras på svenska för första gången en förstudie till Anteckningar från källarhålet och de kommande stora romanerna.

Den här självupptagna tvärsäkerheten det välkända Strindbergstonfallet får världen att framstå så mycket tydligare än en prosa som undviker alla fel … Så upplivad man blir av Dostojevskijs överdrifter …

? DN

Att återskapa Dostojevskijs kaotiska meningsbyggnad på ett annat språk låter sig knappast göras men Öberg Lindsten lyckas fånga originalets maniska flöde som vi känner igen från Dostojevskijs mognare verk. En del scener i ’Vinteranteckningar’ pekar rakt in mot Brott och straff och Bröderna Karamazov.

? Aftonbladet

Som reseskildring saknar den nog sitt motstycke.

? Gefle Dagblad

Läs mer om Dostojevskij Fjodor Vinteranteckningar Om So…...


Sök bästa pris på Dostojevskij Fjodor Vinteranteckningar Om So… hos: