Divry Sophie Kod 400

Divry Sophie Kod 400
Divry Sophie Kod 400
Beskrivning av Divry Sophie Kod 400

Hon är bitsk rolig intelligent och klarsynt. Carin Mannheimer P4

Kod 400 är rakt igenom helt klockren. En av årets bästa böcker om du frågar mig. Mattias Lindén Bleublancrouge (blogg)

Fräsande och kärleksfullt ångar bibliotekariens svältfödda tal fram. Jonna Fries Borås Tidning

Sammantaget är Kod 400 en kort intensiv helt fantastisk roman. [] Läsvärt för alla som gillar böcker. Lyrans Noblesser (blogg)

En dag upptäcker bibliotekarien på geografiavdelningen att en besökare har blivit inlåst i biblioteket över natten. Hon inleder ett enkelriktat samtal som snart svämmar över av frustration iakttagelser och ångest. Men även om hon klagar högt på Deweys orubbliga klassificeringssystem utstrålar svadan framför allt en lidelsefull och ovillkorlig kärlek till böcker.

En liten bok om de känsloskatter och drömmar som göms i sinnet på en medelålders landsortsbibliotekarie. Kod 400 ger röst åt den tysta och anonyma bibliotekarie vi alla känner.

Sophie Divry är fransyska och bor i Lyon. Hon är i trettioårsåldern och arbetar som journalist. Kod 400 är hennes debutroman. Den var först tänkt som teater pjäs och sattes också upp som sådan sedan boken kommit ut.

Man kan läsa detta smått fanatiska utfall som blandar otyglad vrede ältande förälskad lidelse […] som ett lovtal till biblioteken ett försvar för och en illustration av det offentliga läsandet […] LIVRES HEBDO

Läs mer om Divry Sophie Kod 400...


Sök bästa pris på Divry Sophie Kod 400 hos: