Dinev DimitréÄnglatungor

Dinev DimitréÄnglatungor
Dinev DimitréÄnglatungor
Beskrivning av Dinev DimitréÄnglatungor

Änglatungor besitter den där sällsynta magin som enbart äkta och stora berättelser har som får ögonen att brinna i läslampans sken och sinnena att svalla och känslorna att gå upp och ner pendla mellan vemod och glädje sorg och triumf i takt med berättelsens många turer. Den är på en gång mustig och metafysisk blodbesudlad och berusat besatt av det levande livets små och stora mysterier.
Crister Enander Helsingborgs Dagblad

Ett slumpartat på Centralkyrkogården i Wien inleder i Dimitré Dinevs Änglatungor uppnystandet av en intrikat bulgarisk släktväv.

När Svetljo och Iskren råkas två unga bulgarer i förskingringen blir det upptakten till den fantastiska berättelsen om deras släkters delvis sammanflätade historia. Läsaren sveps snart in i en mycket speciell värld av dofter av poesi och av burlesk vacker och galen på samma gång.

Genom gestalternas liv och längtan tecknas samtidigt en bild av Bulgariens utveckling från gammalt bondesamhälle till den kommunistiska stat som sedermera faller samman. Dimitré Dinev berättar med humor ironi och värme om oförglömliga människoöden i de olika samhälleliga system som avlöser varandra. Även vår samtida människosyn här i väst blir i denna egensinniga roman naket avklädd.

Dimitré Dinev föddes 1968 i den bulgariska staden Plovdic där han även gick på det tyskspråkiga Berthold-Brecht-gymnasiet. 1990 flydde han till Österrike. Hans första roman publicerad 1986 på sdåväl tyska som ryska och bulgariska men det stora publika genombrottet kom för några år sedan med denna mäktiga roman. Numera är han översatt till 16 olika språk det här är hans första bok som översatts till svenska.

Läs mer om Dinev DimitréÄnglatungor...


Sök bästa pris på Dinev DimitréÄnglatungor hos: