Didion Joan Blå Skymning

Didion Joan Blå Skymning
Didion Joan Blå Skymning
Beskrivning av Didion Joan Blå Skymning

Som om minnen skulle kunna ge mig någon tröst. Minnen tillhör definitionsmässigt det förgångna. Minnen är skoluniformerna från Westlake som hänger i garderoben de blekta och spruckna fotografierna inbjudningskorten till bröllop mellan personer som inte längre är gifta med varandra mässkorten från begravningarna av personer vars ansikten man inte längre kommer ihåg. Minnen är det man inte längre vill komma ihåg.

I Blå skymning är minnena i högsta grad närvarande. Babyn med en rosa rosett i håret barnet som skriver dikter och sorterar diversesaker bruden med doftrankor i flätan och en tatuerad frangipaniblomma skymtandes genom tyllet.

I sin hyllade roman Ett år av magiskt tänkande berättade Joan Didion om året som följde efter att hon förlorat sin make. Året därpå dog även dottern Quintana Roo Dunne Michael då 39 år. Under 20 månaders tid förlorade hon de två som stod henne närmast.

Blå skymning är ett försök till uppgörelse med dotterns död en barnlös mors bekännelser. Men det handlar även om åldrande om skörhet och rädsla. Joan Didion talar direkt utan förbehåll om oviljan att konfrontera det oundvikliga.

Joan Didion räknas som en av USA:s främsta författare och belönades 2005 med National Book Award.
Blå skymning är ett försök till uppgörelse med dotterns död. Joan Didion talar direkt utan förbehåll om oviljan att konfrontera det oundvikliga.

Läs mer om Didion Joan Blå Skymning...


Sök bästa pris på Didion Joan Blå Skymning hos: