Degen Michael Alla Var Inte Mördare – En Bar…

Degen Michael Alla Var Inte Mördare – En Bar…
Degen Michael Alla Var Inte Mördare – En Bar…
Beskrivning av Degen Michael Alla Var Inte Mördare – En Bar…

I mars 1943 när Michael Degen är elva år blir han och hans mamma vittne till hur invånarna på deras gata plötsligt börjar transporteras bort på lastbilar. Hans mamma inser snabbt vad som är på gång sliter stjärnan från deras rockar packar ner pengar och smycken i en väska och går därefter med pojken i handen förbi de uniformerade männen som märkligt nog inte griper dem!

Därefter tvingas Michael och hans mamma att under två år leva under jorden i Berlin. Medan Gestapos jakt på judar trappas upp och de allierades bomber faller över staden erbjuds de hjälp och husrum av vänner bekantas bekanta och rena främlingar. Till och med i detta naziregimens hjärta visar det sig finns det människor som med livet som insats är beredda att hjälpa en judisk familj att överleva en kommunistisk trädgårdsmästare en adlig rysk emigrant ja till och med en kvinnlig medlem av nazistpartiet.

Med barnets klara blick i behåll och utan vare sig bitterhet eller sentimenta­litet berättar Michael Degen om denna sin flykt och om sina många räddare.

Alla var inte mördare har blivit något av en modern klassiker och har sedan den först publicerades i Tyskland 1999 utkommit i sexton upplagor. Boken filmatiserades 2006 av Jo Baier.

Michael Degen född 1932 i Chemnitz är en av Tysklands mest framstående skådespelare. Han har arbetat tillsammans med regissörer som Ingmar Bergman Bertolt Brecht Claude Chabrol och George Tabori.

Det känns svårt att lägga ifrån sig boken så fulla av liv är de karaktärer som stiger fram ur berättelsen. Der Tagesspiegel

Ett gripande och spännande stycke tysk historia som man hänförd och andlös tar del av. TZ

En levande och spännande berättelse som återges med fruktansvärd kraft. Die Welt

Läs mer om Degen Michael Alla Var Inte Mördare – En Bar…...


Sök bästa pris på Degen Michael Alla Var Inte Mördare – En Bar… hos: