de Vigan Delphine No Och Jag

de Vigan Delphine No Och Jag
de Vigan Delphine No Och Jag
Beskrivning av de Vigan Delphine No Och Jag

En tonårsdröm konfronteras med verkligheten

Lou Bertignac en överintelligent tjej på 13 år är minst yngst och bäst i klassen. Hon är enda barnet i en familj med en deprimerad mamma och en vanmäktig pappa. Hon tänker ut olika teorier för att tämja världen och är hemligt kär i Lucas som är längst sämst men coolast i klassen.

Är vi så små så oändligt små att vi inget förmår?

När hon förbereder ett föredrag som hon tvingas hålla inför klassen väljer hon på måfå att prata om uteliggare. På Gare dAusterlitz träffar hon No en artonårig hemlös tjej som låter sig intervjuas inför föredraget. Men det går längre än så: de blir vänner och vänskapen vänder upp och ner på Lous tillvaro. Hon beslutar sig för att försöka rädda No och ge henne ett hem och en familj.

Delphine de Vigan är fransyska född 1966. No och jag är hennes fjärde roman och den första i svensk översättning. Boken har hittills sålt i 75 000 exemplar i Frankrike och rättigheterna har överlåtits till tretton länder utöver Sverige. Boken tilldelades det prestigefyllda litteraturpriset Prix des Libraires (bokhandlarnas pris) och Prix du Rotary 2008.

Allt låter äkta utan överdrifter eller självgodhet.
Jean Contrucci Le Nouvel Observateur

Romanen är lika generös som huvudpersonen och ibland lika naiv. En uppfriskande och opretentiös godhet.
Livre Hebdo

Rolig oskyldig rörande. En bok som gör gott.
Laurent Fialaix Questions de femme

Läs mer om de Vigan Delphine No Och Jag...


Sök bästa pris på de Vigan Delphine No Och Jag hos: