Dahlman Gabriella Om Grönska – Gröna Växter …

Dahlman Gabriella Om Grönska – Gröna Växter …
Dahlman Gabriella Om Grönska – Gröna Växter …
Beskrivning av Dahlman Gabriella Om Grönska – Gröna Växter …

Grönt är skönt! Den gröna färgen har en välgörande och lugnande inverkan på oss människor. Genom att använda det gröna som stomme och sammanhållande länk i trädgården får man en rofylld grund.

Visst är det lätt att förälska sig i vackra blommor när man väljer växter till trädgården men blomningen är ofta försvinnande kort. Det gröna däremot blad och stjälkar finns kvar hela säsongen ja hela året om man planterar vintergrönt.
Om grönska ger inspiration till att lyfta fram de gröna växterna i trädgården. Blad i spännande former och strukturer taggiga släta håriga eller skönt vågiga finns i hundratals gröna nyanser. Att kombinera olika växter som varierar i toner och strukturer är också ett enkelt sätt att uppnå en raffinerad effekt: En blågrön funkia med matta blad intill en purpurfärgad alunrot och som pricken över i en slingrande limegrön guldhumle.
Författaren Gabriella Dahlman presenterar sina gröna älsklingsväxter. Läs om gräs rasslande bambu och växter som trivs bäst i skuggan om buxbom och andra formbara växter. Den som söker gröna växter till trädgårdens golv och tak får också tips och idéer liksom den som vill odla grönsaker och kryddor som är både nyttiga och vackra.
Att skapa en trädgård är som att skulptera och varje växt är viktig i den stora helheten. Det påminner om att lägga ett levande pussel där grönskan utgör kantbitarna som samlar ihop och lugnar ner.

Läs mer om Dahlman Gabriella Om Grönska – Gröna Växter …...


Sök bästa pris på Dahlman Gabriella Om Grönska – Gröna Växter … hos: