Dahlin Tobias Bättre Bilder / Dyk! – Lär Dig…

Dahlin Tobias Bättre Bilder / Dyk! – Lär Dig…
Dahlin Tobias Bättre Bilder / Dyk! – Lär Dig…
Beskrivning av Dahlin Tobias Bättre Bilder / Dyk! – Lär Dig…

Är du dykare och vill hitta en djupare mening med dykandet? Eller är du fotograf och söker nya spännande motiv? Här berättar vi allt du behöver veta. Så säger Tobias Dahlin dubbel SM-vinnare i undervattensfoto och Martin Borg naturfotograf. Tillsammans har de skrivit boken Bättre bilder/Dyk!

Baksidestext
Är du dykare och vill hitta en djupare mening med dykandet? Eller är du fotograf och söker nya spännande motiv?

Hasselbladsstipendiaten och dubbla SM-vinnaren i undervattensfoto Tobias Dahlin delar tillsammans med naturfotografen och författaren Martin Borg med sig av sina bästa hemligheter för lyckade undervattensbilder. Har du aldrig dykt med kamera tidigare? Då berättar författarna om allt du behöver veta för att komma igång — utbildningar säkerhetsrutiner och praktiska tips.

Man kan dyka i vatten djupa eller grunda salta eller söta blåa eller gröna näringsrika eller näringsfattiga. Oavsett temperatur och siktdjup finns otaliga motiv som väntar på att fångas av dig på bild: växter bläckfiskar kräftor krabbor sjöstjärnor sjöborrar amfibier koraller fiskar (osannolika och fina) skeppsvrak och en och annan tvättäkta Homo sapiens.

Har du koll på fotoprylar och dykutrustning? Är dykkompisen redo? Dyk i!

PS. Om du varken är dykande fotograf eller fotograferande dykare är du förmodligen en landkrabba. För dig och alla andra landkrabbor funkar den här boken som en fantastisk introduktion till det marina livet i nordiska vatten.

Om författarna
Tobias Dahlin har dykt sedan femtonårsåldern och har fram tills idag gjort cirka 1 500 dyk. Tobias har medaljer av alla valörer i SM och NM i uv-foto. 2011 representerade Tobias Sverige i VM i Turkiet. Han är rikligt publicerad i tidningar och böcker. Idag vänder Tobias främst sin kamera mot effekterna av miljöförstörelsen och överfisket i våra hav. För detta arbete fick Tobias 2012 års Hasselbladsstipendium.

Martin Borg är fotograf författare och förläggare. Martin är ansluten till IBL bildbyrå och medlem i PhotoNatura. Martin har gett ut ett stort antal böcker bland annat Bättre bilder / Natur & landskap. Martin är också aktuell med fotoboken Malmö — Människor och miljöer under 150 år (Salix förlag).

Om Bättre bilder
Bättre bilder är en serie handböcker för alla digitalfotografer — från nybörjare till proffs. Böckerna i serien ger inspiration och de smartaste knepen om hur man bäst fångar olika slags motiv och utnyttjar den senaste tekniken.

Om DEXT
HME Publishing AB / DEXT ger ut fotohandböcker för den nyfikna nybörjaren och den avancerade användaren. Våra fotografer och författare visar de kreativa möjligheterna och stärker och inspirerar läsaren att utnyttja dem.

’Dexterous’: Skillful with one’s hands; skillful in some specific thing; agile; flexible; able to move fluidly and gracefully på svenska fingerfärdig händig skicklig.

Läs mer på DEXT.se

Läs mer om Dahlin Tobias Bättre Bilder / Dyk! – Lär Dig…...


Sök bästa pris på Dahlin Tobias Bättre Bilder / Dyk! – Lär Dig… hos: