Dahlin Doris Till Mamma På Mors Dag

Dahlin Doris Till Mamma På Mors Dag
Dahlin Doris Till Mamma På Mors Dag
Beskrivning av Dahlin Doris Till Mamma På Mors Dag

Reseda har lyckats med klassresan. Hon städerskans dotter är nu läkarhustru och ekonomichef. Men när hennes mamma dör faller hennes liv samman. Alla gamla minnen från det förflutna kommer tillbaka. Det hon har varit med om och det hon har sett.
Elisabet växte upp i samma småstad som Reseda men lämnade den för Stockholm. Hennes mor är inte död men har blivit som ett barn igen. Och som ett barn säger hon det som inte får sägas som har för tigits i alla år. Då brister det för Elisabet. Trots att hon är psykolog kan hon inte hjälpa sig själv. Kanske har hon bara ett val: att fly
Till mamma på mors dag är en relationsroman om den kanske svåraste relationen av alla den mellan mor och dotter. Det är en uppgörelse med den mamma som inte velat se som inte orkat men som man också övergett; den mamma man själv blivit eller valt att aldrig bli.
Doris Dahlins senaste roman har samma personliga ton som den självbiografi ska Skammens boning och inte heller här väjer hon för det svåra. Samtidigt är budskapet upplyftande: Det går att börja om. Det går att välja vem man vill vara.
Doris Dahlin är en iakttagare utöver det vanliga. För henne är allt möjligt att ifrågasätta. Det fi nns inget man ’bara gör’. Och kanske är det därför som Till mamma på mors dag är en så rasande stark berättelse: med oförsonlig vrede mot mammorna som svek och lika våldsam kärlek till samma mammor för allt de trots allt orkade.
Lotta Olsson Dagens Nyheter
Gripande och välskrivet. Anne Ralf Hållbus Fönstret
Jag vet få svenska författare som kan skriva lika starkt som Doris Dahlin om barndomens slagskugga över tillvaron.
Yukiko Duke Tidningen Vi
Till Mamma på Mors Dag är verkligen svår att lägga ifrån sig. Boken beskriver stressade kvinnor i karriären som helt plötsligt tvingas stanna upp och ta itu med andra saker. Då kommer livet ikapp dem och det blir för mycket. Doris Dahlin gestaltar de båda kvinnorna på ett mycket trovärdigt och verklighetsnära sätt och det känns som att de båda kvinnorna finns runt omkring oss i verkligheten.
Bloggen Bokmal 73

Läs mer om Dahlin Doris Till Mamma På Mors Dag...


Sök bästa pris på Dahlin Doris Till Mamma På Mors Dag hos: