Dahlin Doris Skammens Boning

Dahlin Doris Skammens Boning
Dahlin Doris Skammens Boning
Beskrivning av Dahlin Doris Skammens Boning

Doris Dahlin växte upp i Härnösand. Trots att det inte är länge sedan skildrar hon i sin självbiografi ett Sverige i armod. Hon levde som barn mitt i det med resultat att hon blev rädd för livet… och rädd för döden. Det
hjälpte inte att hon var ett mycket efterlängtat barn hon fick ändå gå med trasiga tänder. Det hjälpte inte att familjen älskade pappan han var alkoholist ändå. När mamman till sist inte orkade längre fanns ingen hjälp att få.

På socialbyrån sa de att vi måste förstå varför pappa super och mamma fick boken Eva som talade om att alkoholisten är alkoholist för att ingen förstår honom.

När min mamma dog nästan sprängde sig min berättelse ut. Som om den levde sitt eget liv. Det var så mycket jag inte ens visste att jag mindes. Men min kropp mindes allt. Och orden rusade framåt. Men bara en bit i taget orkade jag sätta dem på papper. Först vågade jag inte
ens skriva min berättelse i jag-form jag skrev om barnet om flickan.

Doris Dahlin bor numera i Stockholm. Hon arbetar med människors utveckling inom näringsliv och offentlig förvaltning. Hon gjorde debut med Ockupationsleken 1971
och har medverkat i antologin Tala om klass 2006.

Fotografier och texter som hänger samman med boken finns på www.dorisdahlin.se

Det är en barndomsskildring med klassikerpotential.

Ulrika Milles Dagens Nyheter

Helt i nivå med barndomsskildrare som Elsie Johansson och Kjell Johansson.

Birgit Zandfeld Gotlands tidningar

Läs mer om Dahlin Doris Skammens Boning...


Sök bästa pris på Dahlin Doris Skammens Boning hos: