Dahle Gro Den Arge

Dahle Gro Den Arge
Dahle Gro Den Arge
Beskrivning av Dahle Gro Den Arge

Den Arge är en hoppfull bok om en svår vardag. Budskapet till barn som upplever detsamma som Boj är: Du är inte ensam. Det är inte ditt fel. Du måste säga ifrån till någon som du litar på. Det behöver inte vara som det är.

Det borde ha varit en omöjlig bok: att ge ord och uttryck för det som varken barn eller vuxna orkar tala om det som lämnas åt den kalla verklighetens sociala åtgärder. Men ?Den arge? är en rungande befrielsehymn en självständighetsförklaring av två geniala bilderbokskonstnärer som ser alla människor med stor kärlek.

/Lotta Olsson Dagens Nyheter

»Dahle?Nyhus tre böcker för barn (och vuxna vill jag hävda) är bland de vackraste jag läst och det är en fröjd att någon vill ta barn på sådant allvar.»

/Jenny Rydqvist i Sydsvenskan

»Det finns ingen slumpmässighet eller slentrian i det som uttrycks här. De här böckerna är gjorda med stor konstnärlig integritet och stor inlevelse. Man vill bara citera och citera. Böckerna ser mer än de ger sig ut för att se ger mer än de påstår sig ge. Lösningarna erbjuds inte på bekostnad av skildringen utan som en del av den som en möjlighet bland andra.»

/Nora Hämäläinen i Ny Tid om Gro Dahle och Svein Nyhus bilderböcker

Den Arge med text av Gro Dahle och illustrationer av Svein Nyhus är en känslomässigt stark upplevelse! Årets bilderbok utan tvekan!

/Anne Schäffer Barnebokkritikk

Dahle språk är så levande och rikt att hon kan förmedla även de mest nyanserade känslor på ett enkelt sätt. Läsaren kan nästan känna lukten av den lilla pojken skräck hans outhärdliga balansgång.

/May Grethe Lerum Verdens Gang

Läs mer om Dahle Gro Den Arge...


Sök bästa pris på Dahle Gro Den Arge hos: