Dahlberg Joel Pensionsbluffen – Tryggheten S…

Dahlberg Joel Pensionsbluffen – Tryggheten S…
Dahlberg Joel Pensionsbluffen – Tryggheten S…
Beskrivning av Dahlberg Joel Pensionsbluffen – Tryggheten S…

Det orangea kuvertet har blivit ett begrepp hos de svenska hushållen. Vid sidan av deklarationen och Ikeakatalogen finns få tryckta alster med sådan spridning i vårt land. Som kuriosa kan nämnas att färgen orange i kristendomen symboliserar frosseri en ironi med tanke på den magra allmänna pension åtskilliga av oss måste räkna med.
Vadå mager? Det var väl en reform? Ska det då bli sämre för någon? Jodå systemet är nämligen underfinansierat redan idag och värre blir det. Joel Dahlberg som gick till storms mot bankerna i Bankbluffen berättar nu allt du helst inte velat veta om det nya pensionssystemet men som du snarast bör sätta dig in i för att kunna påverka din egen pension. Ju yngre du är desto viktigare är det. Några mysterier:
* Varför går det inte att förutsäga sin pension som på ATP-tiden?
* Varför är det viktigt med eget sparande?
* Varför är premiepensionssparandet omöjligt som idé?
* Varför sänktes pensionerna 2010 och 2011?
* Varför ska pensionärerna sponsra Pensionsmyndighetens kick-off?
Författaren har intervjuat många makthavare om hur systemet egentligen skulle fungera. Politikerna tvår sina händer och kräver ansvarsfrihet; systemet är självreglerande och ska vara oåtkomligt för klåfingriga populistpolitiker.
Konsekvenserna av detta får vi nu alla hacka i oss. Pensionsbluffen innehåller även en granskning av de 70 största fonderna.

Läs mer om Dahlberg Joel Pensionsbluffen – Tryggheten S…...


Sök bästa pris på Dahlberg Joel Pensionsbluffen – Tryggheten S… hos: