Curiol Céline Utrop

Curiol Céline Utrop
Curiol Céline Utrop
Beskrivning av Curiol Céline Utrop

Utrop berättar om en ung namnlös kvinna som arbetar på järnvägsstationen Gare du Nord. Osynlig sitter hon och ropar ut tågens ankomster och avgångar. Anonym söker hon sin identitet. Skuggan av ett övergrepp i tonåren förföljer henne ständigt.

Hon är intill besatthet förälskad i en man som älskar och lever med en annan kvinna. Ändå väntar hon enträget på att han ska bli hennes. Under tiden utsätter hon sig för slumpmässiga och ibland rent av farliga möten med främlingar i storstadens skumma kvarter. Med sin kärlekstörst och starka medkänsla blir hon ett lätt offer för männens åtrå.

Céline Curiol är född i Lyon 1975. Hon har bott i New York London och Buenos Aires men är nu tillbaka i Paris. Hon är författare och journalist och har skrivit två romaner och två fackböcker. Utrop (2005) var hennes debutroman.

One of the most original and brilliantly executed works of fiction by any contemporary writer I know of.
Paul Auster

På många sätt är Utrop en strålande debut // Hennes stumt förtvivlade utrop fortsätter ringa i bakhuvudet.
Helsingborgs Dagblad

Curiol sätter ord på halvt dolda tankar och känslor. Språket /…/ bidrar starkt till läsarens känsla av att befinna sig i ett fängelse en labyrint.
Svenska Dagbladet

Man skulle förmodligen kunna kalla boken för en generationsroman om det inte vore en så futtig och intetsägande beskrivning.
Sydsvenska Dagbladet

Utrop till hör den där typen av böcker som man fullkomligt försvinner och går upp i. En läsning man rycks upp ur i Hässelby Strand när man skulle gå av vid Thorildsplan.
Tidningen Kulturen

Läs mer om Curiol Céline Utrop...


Sök bästa pris på Curiol Céline Utrop hos: