Casta Stefan Under Tiden

Casta Stefan Under Tiden
Casta Stefan Under Tiden
Beskrivning av Casta Stefan Under Tiden

Den föräldralöse pojken Li Li sitter som vanligt och metar i vallgraven vid slottet när han upptäcker en flaska i vattnet. När han får upp den ser han att det ligger ett ark inuti. På kvällen krossar han flaskan i mormors uthus och betraktar länge de tre märkliga teckningarna på arket.
Li Lis mormor samlar örter och tillverkar salvor som hon säljer på marknaden. Li Li vågar inte visa henne arket. Hans enda vän i staden Aron styrmannen har seglat iväg med kungens skepp Stolta Svan. Skeppet har ett hemligt uppdrag. Bara kaptenen Anders Olof Bark och Aron vet vad resans mål är. Men Li Li får höra att de seglat mot en ny kontinent som man tror ligger under horisonten.
På en annan plats kanske i en helt annan tid sänker sig natten över en primitiv lägerplats. Fruktansvärda skrik hörs från en av hyddorna. Där inne sitter några barn. Det är tonåringarna David Gabriel Dinah. Och de mindre barnen Tiss och Plister samt hunden Devil. På en sliten skinnfäll mellan dem ligger Judith. Hon vrider sig i plågor. Några timmar senare föder hon ett barn. När de förstår att barnet kommer att överleva bränner de lägret och seglar iväg med sin primitiva husbåt.

Stefan Castas två berättelser löper parallellt för att till slut mötas. Den ena utspelas i historisk tid den andra i framtiden. Det är en riktig bladvändare omöjlig att sluta läsa. På gränsen mellan mardröm och verklighet mellan medeltiden och framtiden. Under tiden kort sagt.

Stefan Casta belönades med Sveriges Radios Barnens romanpris 2011 för Den gröna cirkeln. Han är en av landets idag bästa ungdomsboksförfattare enligt Michael Economou recensent på Bibliotekstjänst.

Läs mer om Casta Stefan Under Tiden...


Sök bästa pris på Casta Stefan Under Tiden hos: