Casparsson Göran Casparssons Ridråd – Dressy…

Casparsson Göran Casparssons Ridråd – Dressy…
Casparsson Göran Casparssons Ridråd – Dressy…
Beskrivning av Casparsson Göran Casparssons Ridråd – Dressy…

Detta är en unik bok av en nestor i ridkunskap. Den är skriven för tränare och ryttare som vill utvecklas inom dressyr hoppning och/eller fälttävlan.

I över 40 år har Göran Casparsson undervisat i ridkunskap och haft stort inflytande på en lång rad kända ryttare som gått i hans lära bland andra Kyra Kyrklund och Peter Eriksson vilka nu sprider hans kunskap vidare.

Dressyrarbetet omfattar allt som är betydelsefullt: få hästen på tygeln rakriktning ställning och böjning sidvärtsrörelser samling etc. Kapitlet om hoppning tar upp ridningen mot och efter hinder sits och följsamhet samt hästens form och hoppteknik.

I kapitlet om linlöpning/longering beskrivs hjälpmedel och tillvägagångssätt som ger en bra grund och ett förfinat samspel mellan häst och ryttare. Därefter följer tömkörningen där hjälpgivning körning i öppna och ökad samling sker i manege och på volter i skritt trav och galopp.

Författaren Göran Casparsson bor i Förslöv i Skåne. Han har en gedigen utbildning. Efter en konstnärlig utbildning så utbildade han sig i ridning både i Sverige och utomlands. Han har varit hopplärare på anrika Strömsholm samt ridskolechef på ett flertal ställen. Han har tävlat och tagit medalj i SM och Gran Prixhoppningar samt placerat sig och segrat i fälttävlan. Han har tagit fram program för unghästutbildningen på Flyinge och är dessutom en erkänd internationell banbyggare.

Läs mer om Casparsson Göran Casparssons Ridråd – Dressy…...


Sök bästa pris på Casparsson Göran Casparssons Ridråd – Dressy… hos: