Cashore Kristin De Utvalda – Tankeläsaren

Cashore Kristin De Utvalda – Tankeläsaren
Cashore Kristin De Utvalda – Tankeläsaren
Beskrivning av Cashore Kristin De Utvalda – Tankeläsaren

Nu kommer den första delen i serien De utvalda. Tankeläsaren är såld till 28 länder och har placerat sig på New York Times och Publishers Weeklys bästsäljarlistor. Den har belönats med ett flertal barn- och ungdomsbokspriser och – inte minst – fått en ständigt växande skara hängivna läsare över hela världen.

När ett barn med olikfärgade ögon föds i de sju kungadömena vet man att det har en unik talang att det är en av de utvalda. Föräldrarna måste oftast ytterst motvilligt lämna bort ett sådant barn till kungen som har rätt att utnyttja barnets talang. Dessa sällsynta barn är ofta fruktade för sin egenart och utnyttjade för sina gåvor .

Artonåriga Katsa är en av de utvalda. Hennes gåva är dödandet och hon tvingas mot sin vilja mörda hota och lemlästa människor åt kungen. Men när Katsa möter den unge prins Po förändras allt. De utvecklar ett starkt band till varandra och upptäcker oanade sanningar om sig själva och den fasansfulla fara som långsamt sprider sig i landet. Har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat? Och hur ska Katsa och Po kunna störta en kung vars gåva är att kunna kontrollera andra människor?

Tankeläsaren är en stark och känsloladdad fantasyroman som griper tag från första sidan och som talar till alla åldrar. Det är en sensationell debut skriven av Kristin Cashore som är bosatt i Massachusetts USA.

Läs mer om Cashore Kristin De Utvalda – Tankeläsaren...


Sök bästa pris på Cashore Kristin De Utvalda – Tankeläsaren hos: