Carofiglio Gianrico På Sannolika Skäl

Carofiglio Gianrico På Sannolika Skäl
Carofiglio Gianrico På Sannolika Skäl
Beskrivning av Carofiglio Gianrico På Sannolika Skäl

Nominerad till Martin Beck Award

Advokat Guido Guerrieri får en dag besök på sitt kontor av en ung egyptisk kvinna. Hennes vän Abdou Thiam från Senegal har blivit anklagad för ett fruktansvärt brott mordet på en liten pojke. Abdou är kringvandrande försäljare på stränderna runt Bari och har flera gånger setts prata med pojken. Bevisen polisen har mot honom är starka. I sitt eget känslomässigt instabila tillstånd efter en skilsmässa tar Guerrieri emot den alldeles för låga summa pengar som kvinnan kan erbjuda och lovar att göra vad han kan för Abdou.

Åklagaren vill ha en snabb dom men Guerrieri blir snart övertygad om Abdous oskuld och försvaret av honom hjälper honom i hans eget sorgearbete. Han konfronteras med småstadsrasism underblåst av den senaste tidens invandring från Afrika och utnyttjar skickligt kryphålen i det italienska rättsväsendets labyrintliknande irrgångar.

Gianrico Carofiglio är anti-maffiaåklagare i Bari en hamnstad i Apulien. Han har varit inblandad i rättegångar om korruption organiserad brottslighet och trafficking och har medverkat till att ett par hundra medlemmar av Sacra Corona den gren av maffian som håller till runt Bari fängslats. Han är sedan 2008 även parlamentsledamot i den italienska senaten för oppositionspartiet Demokraterna.

På sannolika skäl är mer än en perfekt avvägd thriller det är en spänningsroman som överskrider genregränser. Den är en kraftig attack mot rasism och ger en fascinerande inblick i det italienska rättssystemet. Men den är också ett kärleksfullt porträtt av en djupt mänsklig hjälte.

Det här är ett lysande rättegångsdrama det är intelligent och spännande och det är så roligt att läsa någonting som inte är anglosaxigt eller svenskt

Ingalill Mosander

Vitalt. Väldigt bra. Och långt mer spännande än det mesta i genren. Minsann en smärre uppenbarelse. Örjan Abrahamsson Kristianstadsbladet

Läs mer om Carofiglio Gianrico På Sannolika Skäl...


Sök bästa pris på Carofiglio Gianrico På Sannolika Skäl hos: