Canto Leyton Ricardo O.p.cóndor

Canto Leyton Ricardo O.p.cóndor
Canto Leyton Ricardo O.p.cóndor
Beskrivning av Canto Leyton Ricardo O.p.cóndor

Romanen OPCóndor blev utsedd till Folkets favorit i Bok-SM 2009 med 36% av finalrösterna.

O.P. Cóndor är en spännande oerhört gripande och drygt 300 sidor lång berättelse om den mänskliga katastrof som drabbade Chile med Pinochets diktatur och konsekvenserna för chilenarna och för dem som stödde Allendes demokratiförsök på USA:s bakgård. Olof Palme mördades. Vem stod bakom dådet? I Ricardo Cantos roman med dokumentära förhållanden som bakgrund berättas en historia om diktaturens illdåd på ett sätt som upprör och skakar om. Rafael en ung journalist i diktaturens Chile har fått problem med den styrande militärregimen. Trots motståndsrörelsens varningar om att hans liv är i fara att han vet för mycket vägrar han envist fly landet. Det visar sig dock att han snarare än han anat får ta konsekvenserna av sitt beslut.

Trettio år senare får svensk-chilenaren och helsingborgaren Alexander ett mystiskt paket hemlevererat. Ett paket vars innehåll visar sig kunna avslöja djupt begravda hemligheter som på något sätt har med hans bortgångna farmor i hemlandet att göra. Han bestämmer sig för att återvända till Chile i jakt på mer information. Vad Alexander inte vet är att det finns vissa som vägrar se dessa hemligheter bli kända människor som tänker göra allt som står i deras makt för att se till att sanningen inte kommer fram. Och de har avvaktat hans ankomst? Vad hände egentligen med journalisten Rafael i diktaturens Chile? Vad var det han visste? Vad kan vara så viktigt att det trettio år senare fortfarande måste tystas ned? Följ Rafael Alexander och övriga gestalter i en omskakande resa över tid och rum genom ett lands mörkaste epoker fram till de nutida konsekvenserna för dess folk.

Chile. Pinochet. Demokratins död. ?O.P. Cóndor? är ett skönlitterärt verk baserat på verkliga händelser och dokumenterade vittnesmål från överlevande av den chilenska diktaturen. Boken blev utsedd till folkets favorit i Bok-SM 2009 med 36 % av finalrösterna.

Läs mer om Canto Leyton Ricardo O.p.cóndor...


Sök bästa pris på Canto Leyton Ricardo O.p.cóndor hos: