Bunker Edward Pojkpokerblues

Bunker Edward Pojkpokerblues
Bunker Edward Pojkpokerblues
Beskrivning av Bunker Edward Pojkpokerblues

Så här skriver James Ellroy om denna för Sverige nya författare: Edward Bunker har originellt fångat ett trovärdigt amerikanskt språk. Hans böcker är kriminalklassiker i USA: de är också romaner om kriminalitet skrivna av en före detta kriminell från de kriminellas perspektiv.

Redan tidigt i livet hamnar Edward Bunker i olika fosterhem ungdomsvårdsskolor och på ungdomsfängelser. Han få en 20 år lång karriär som yrkeskriminell innan han i medelåldern blir författare och börjar medverka i filmer som Reservoir Dogs av Quentin Tarantino under rollnamnet Mr Blue.

Pojkpoker Blues är hans uppväxtskildring förklädd till roman. Här är Alex Hammond huvudperson. Han är tidigt på kollisionskurs med sociala institutioner lagar och sig själv. Samtidigt är han intelligent och törstar efter frihet. Edward Bunker tar kompromisslöst barnets parti de som tvingas leva i en nedbrytande omgivning.

Med boken Pojkpoker Blues översatt av Einar Heckscher introduceras Edward Bunker som författare i Sverige. I USA blev han under sin levnad en unik och kultförklarad röst. Det finns sju utgivna böcker av författaren. 2005 avled han i Los Angeles.

Författaren William Styron skriver så här om Edward Bunker: Under de år som gått sedan han frigavs har Bunker i rollen som vittne till yttre och inre skeenden i Los Angeles undre värld frambringat en serie hårda mustiga omsorgsfullt utmejslade berättelser som bättre än någon annan romanförfattare i våra dagar skildrat det kriminella sinnets anatomi.

Läs mer om Bunker Edward Pojkpokerblues...


Sök bästa pris på Bunker Edward Pojkpokerblues hos: