Bukowski Charles Min Oskuld Och Pearl Harbor

Bukowski Charles Min Oskuld Och Pearl Harbor
Bukowski Charles Min Oskuld Och Pearl Harbor
Beskrivning av Bukowski Charles Min Oskuld Och Pearl Harbor

Charles Bukowskis bok om sin uppväxt i Los Angeles är en klassiker. Hans alter ego kallas Hank av kompisarna. Själv säger Henry Chinaski: Jag har inga vänner.

Han växer upp i skuggan av mellankrigstidens bankkrasch. Hemma blir Hank slagen av sin far Henry senior. Hans mor Kathy blundar för misshandeln. Fadern hittar novellerna Hank börjat skriva då blir han utslängd hemifrån. Utelivet tar över.

När japanerna bombar Pearl Harbor går Hank ner till spelhallen: Ens föräldrar kontrollerade den tid då man växte upp de pissade ner än fullständigt. Sen när man var redo att ge sig ut på egen hand ville de andra stoppa in en i en uniform så man kunde få arslet bortskjutet.

Först kom romanerna Postverket Factotum och Kvinnor. Sedan skrev han Min oskuld och Pearl Harbor. Översättare i Sverige av Bukowski är som nästan alltid: Einar Heckscher.

I efterordet till Min oskuld och Pearl Harbor funderar författaren Stig Hansén: Bukowski som är sin egen herre men också en herrelös hund hedrar sig själv. Det känns i varje steg att Bukowski ju mer han skriver om sig själv och sitt liv blir allt mindre jag och . . . skriver allt mer rent och nyktert för varje bok han får ur sig. Han skriver sig fri.

Läs mer om Bukowski Charles Min Oskuld Och Pearl Harbor...


Sök bästa pris på Bukowski Charles Min Oskuld Och Pearl Harbor hos: