Bukowski Charles Dagarna Rusar Iväg Som Vild…

Bukowski Charles Dagarna Rusar Iväg Som Vild…
Bukowski Charles Dagarna Rusar Iväg Som Vild…
Beskrivning av Bukowski Charles Dagarna Rusar Iväg Som Vild…

Einar Heckscher fortsätter sin översättargärning när det gäller den amerikanska kultförfattaren Charles Bukowski.

1969 gav hans förläggare John Martin på Los Angelesförlaget Black Sparrow ut The Days Run Away Like Wild Horses Over the Hills. Det var en retrospektiv samling dikter först publicerade i tryckta och stencilerade häften och små tidskrifter. Boken är Bukowskis mest sålda diktbok i USA.

Tonvikten i denna poesi handlar om hans kanske största kärlek Jane Baker och sorgen efter hennes död.

När dessa dikter nu för första gången översätts till svenska så illustreras samlingen av ett trettiotal grafiska blad av konstnären Erling Öhrnell.

De närmare hundra dikterna har lästs och kommenteras i ett Efterord av poeten och författaren Göran Greider. Han sätter också in poesin i sin och i våran tid. Ett efterord som han givit namnet: Amerika utan mening …

hans privata dikter når mig tvärsöver hav och generationer rakt i min egen erfarenhet. Och det han i grunden skriver om är på många sätt ett Amerika utan mening Här är historier om folk om horor om lagerbiträden om sprit om kvinnor. Fängelser och fabriker barer och äktenskap poeter och släktingar: allt korsas. Dikterna spretar åt alla håll men man förnimmer en genomgående bärsignal: gubben själv.

Läs mer om Bukowski Charles Dagarna Rusar Iväg Som Vild…...


Sök bästa pris på Bukowski Charles Dagarna Rusar Iväg Som Vild… hos: