Brunton Paul På Spaning I Det Fördolda Indien

Brunton Paul På Spaning I Det Fördolda Indien
Brunton Paul På Spaning I Det Fördolda Indien
Beskrivning av Brunton Paul På Spaning I Det Fördolda Indien

Paul Brunton var en av de första andliga upptäcksresande som utforskade det fjärran österns visdom mystik och filosofi. Han nämns tillsammans med Zuzuki Radhakrishna och Watts som en av de stora pionjärerna som förmedlade österländsk filosofi och meditation till väst.

Denna bok beskriver Paul Bruntons första resa till Indien. En barndomsdröm som gick i uppfyllelse:

Jag reste till Östern för att leta efter yogier och deras hemliga kunskaper. Jag ville också finna ett andligt ljus och ett gudomligt liv men det var inte mitt huvudsakliga ändamål. Jag sökte längs stränderna av Indiens heliga floder – den lugna grågröna Ganges den breda Yamuna och den måleriska Godavari. Jag drog fram och åter över hela landet. Indien tog vänligt emot mig och de få återstående vise männen öppnade dörrarna för den okände västerlänningen.

Boken är på samma gång en underbar äventyrsskildring och en andligt upplysande och sann bok. Den kan även ses som en vägledning: Hur skiljer man äkta andlighet från imitationer? Vad skiljer en sann guru från en falsk? Hur känner man igen sin egen andliga lärare – och hur accepteras man som hans eller hennes elev?

Ur förordet skrivet av översättaren Anna Bornstein:

Paul Brunton förstod nutidsmänniskans behov och längtan. Ofta i hans böcker får man känslan – det här är vad jag också innerst inne vet men aldrig har formulerat för mig själv. Han skildrar den djupaste verkligheten på ett enkelt sätt och synliggör det inre landskap som vi behöver ta oss igenom för att komma dit. Särskilt värdefull är en sådan bekräftelse när man har drabbats av lidande och befinner sig i kris. Ett skifte av perspektivet inåt en påminnelse om målet från någon som är hemmastadd där kan rädda ens liv i ett utsatt läge.

Läs mer om Brunton Paul På Spaning I Det Fördolda Indien...


Sök bästa pris på Brunton Paul På Spaning I Det Fördolda Indien hos: