Brunell Calle Brev Från En Bruten Horisont

Brunell Calle Brev Från En Bruten Horisont
Brunell Calle Brev Från En Bruten Horisont
Beskrivning av Brunell Calle Brev Från En Bruten Horisont

William låg framme på fördäck. Om han hade skärpt blicken över styrbords sida skulle han kunnat skönja konturerna av Galway Bay flyta förbi som en tyst grön synvilla just ovan horisonten. Men hans ögon hade förvandlats till vatten liksom hans kropp hade blivit den ocean han försökte korsa. Genom tårarna såg han gud. Och om den allsmäktige behagat titta tillbaka på William hade han sett honom naken och utmärglad vilse i en segelbåt på norra Atlanten. Just på gränsen till galenskap på handfast kurs mot sitt eget förfall.

Förlorad till havs skriver William brev och sjösätter på vågorna. I den bohuslänska skärgården inträffar ett mirakel. Historien vindlar sig genom en norrskensnatt i Västerbotten under kriget till kanariefågelskvitter nere i en walesisk kolgruva. Fram till Mika som funderar på att göra slut. Helst bland folk för att kunna bevara någon slags värdighet. Om två veckor på stormarknaden. Men tidigare generationer hänger över hans axel och en röd tråd spänner genom tid och rum knyter ihop två älskande med varandra.

Calle Brunell är född 1979 uppvuxen i ett kollektivhus i Eskilstuna och bor nu i Stockholmsförorten Kärrtorp med sin son. Däremellan har han bott på ett Walesiskt slott och ett Tibetanskt munkkloster. Efter att bland annat ha arbetat med hemlösa kvinnor och traumatiserade barn utbildar han sig nu till psykolog.

Brev från en bruten horisont är Calle Brunells debutroman. Det är en gåtfull sprakande berättelse om kärlek som rymmer både havsdjup och himlasång.

Svindlande vackert om rädsla passion och dårskap. Jag kommer på mig själv med att gång efter annan stanna upp och hämta andan ler och gråter om vartannat. En roman att förlora sig i dröja sig kvar vid och återkomma till.
– Malin Forsberg journalist

en mycket läsvärd och lovande debutroman som definitivt höjer sig över mängden och som vittnar om såväl språklig förmåga som psykologiska insikter hos författaren.
– BTJ Rickard Lindholm

en imponerande debut
– Folket

En fantastisk skröna om kärlek sorg och längtan. Språket är ömsom lakoniskt konstaterande och böljande bildrikt. En uppiggande annorlunda debutroman – att förundras över och förtrollas av!
– Må Bra

Likt en havsbris tar orden dig med på en förunderlig resa mellan tid och rum. Det blir aldrig splittrat eller rörigt istället får det slitna ordet ’skröna’ en ny glans. En magiskt vacker bok.
– Tara

som att öppna en låda med exploderande konfetti en kaskad av starka känslor som skjuter upp i läsarens ansikte.
– Arbetarbladet

Läs mer om Brunell Calle Brev Från En Bruten Horisont...


Sök bästa pris på Brunell Calle Brev Från En Bruten Horisont hos: